Binnenkijken bij Niels en Miquel: ‘We zien geregeld mensen trouwen op de Mariënhof’

Door Roeliene Bos 13 november 2017

Op de buitenkant van hun woning aan de Grote Haag werden ze niet verliefd, maar op het uitzicht des te meer. Als Niels Mosterd (29) en Miquel van Landsveld (27) op hun balkon staan, kijken ze recht op de Mariënhof. “Dat went nooit.”

Dat de woning helemaal kaal werd opgeleverd, was voor Niels en Miquel een uitkomst: “Daardoor was er juist ontzettend veel mogelijk. We hebben de keuken en badkamer eruit gesloopt er een nieuwe in laten zetten”, aldus Niels. En dat was nodig, want als we Miquel mogen geloven was er maar een woord om de ruimtes mee te omschrijven: vreselijk. Met de hulp van vrienden en familie hebben ze puin staan ruimen en de boel volledig opgeknapt. Vooral de keuken is een echte blikvanger. Miquel: “Als Niels kookt dan zit ik vaak aan de bar naar hem te kijken.”

Ook hun vrienden nemen vaak plaats aan de bar. “We hebben een hechte vriendengroep”, vertelt Niels. “Daarom we wilden een barretje. Dan doen we daar een wijntje of drinken we een biertje. Op de keuken ben ik echt trots.”

Geen tierelantijntjes

Over een ding waren de twee het al snel eens: geen tierelantijntjes. “Als je thuiskomt van een drukke dag werken, wil je de stress van werk achter je laten en thuiskomen in een rustig huis”, aldus Niels. De inrichting is dan ook vrij strak, zonder al te veel ‘troepjes’, zoals Miquel ze noemt. Wat wel direct opvalt, zijn de kunstwerken die hier en daar door het huis staan. “Mijn ouders hebben veel kunst in huis, dus dat heb ik van hun meegekregen”, vertelt Miquel.

De beeldjes uit Zuid-Afrika

Vorig jaar was het stel op vakantie in Zuid-Afrika, een land waar ze compleet van onder de indruk waren. In een klein dorpje kochten ze twee beeldjes voor in de woonkamer. “We vonden het wel cool om zo’n herinnering mee te nemen. Maar het moet wel echt in ons huis passen, we kopen het niet om het kopen. Anders krijg je dus van die troepjes in huis.”

Bruidspaartjes

Met de bank is Miquel ontzettend blij. Vanaf daar kan ze precies onder de tv door naar buiten kijken. “Eerst stond er een tv-meubel, maar dat vond ik zonde van de ruimte. En nu de tv zweeft, kan ik naar buiten kijken.” En dat uitzicht verveelt volgens het stel nooit. Miquel: “Ieder seizoen is weer anders. En de Mariënhof is natuurlijk een trouwlocatie, dus we zien geregeld bruidsparen. Dat is super leuk om te zien.” Het appartement heeft alles wat het stel zich kan wensen, van vloerverwarming tot een grote buitenruimte. “Het enige dat we nu nog willen, is iets meer kleur”, zegt Miquel lachend.

Meer zien? Scroll door de foto’s!

Mogen we ook bij jou binnenkijken?

De vorige keer keken we binnen bij Annemarie, Jip en hondje Teun, waar werkelijk ieder meubelstuk een verhaal heeft. Zie jij jouw Amersfoortse optrekje al stralen in onze rubriek? Stuur ons een mail.