Binnenkijken bij Michelle: ‘We hebben een heel andere stijl gekregen’

Door Annemarie Degens 18 februari 2019

Ongeveer twee jaar geleden keken we binnen in het huis van Michelle en haar vriend Leon aan de Amsterdamseweg. Ze omschreef de woning als een goede tussenstap: ‘Je hebt alles voor jezelf, maar het is ook weer geen enorm grote mensenhuis’. Verhuizen stond toen al op de planning, en daarom maakten we deze week een nieuwe afspraak met Michelle. In haar nieuwe, echte grote mensenhuis.

Een voortuin, een achtertuin, meerdere verdiepingen en een heuse zolder… Ja, het nieuwe huis van Michelle en Leon voldoet wel aan de maatstaven van een ‘echt grote mensenhuis’. Sinds april vorig jaar wonen Michelle en Leon in hun nieuwe paleisje in de nieuwbouwwijk Vathorst. “Hoe we hier gekomen zijn is best een grappig verhaal”, vertelt Michelle. “Twee jaar geleden, op Valentijnsdag, kreeg ik ineens een mailtje met daarin de tekst ‘Gefeliciteerd! U bent ingeloot voor de woning!’. Ik wist nergens van, maar het bleek dat Leon ons had ingeschreven voor deze woning toen ik een avondje weg was. Het was dus eigenlijk niet mijn keuze, maar die van Leon. En hij heeft heel goed gekozen want het bevalt ons hier onwijs goed.”

‘De oude hoekbank was te lomp voor hier’

In de inrichting van hun nieuwe huis herkennen we accessoires uit het oude huis, maar vooral aangevuld met nieuwe spullen. “In eerste instantie hebben we alles uit het oude huis meegenomen, maar door de maanden heen hebben we veel vervangen. De eettafel hebben we nieuw gekocht, net als de bank. Hiervoor hadden we een grote hoekbank, maar die vonden we te lomp voor dit huis. Ook hebben we veel accessoires nieuw. En natuurlijk planten, want ik ben dol op planten. Ik kom het liefst eens per twee weken in de Intratuin.”

Foto’s

Aan de muren hangen verschillende foto’s die Michelle zelf gemaakt heeft. Zoals van een aapje op Bali en een die ze maakte op Ibiza boven de bank, en een abstract zwart-wit exemplaar waar je twee keer naar moet kijken bij de eettafel. “Deze heb ik gemaakt in ons eigen huis, op de eerste dag dat we de sleutel kregen. Ik vond ‘m zo goed gelukt dat ik de foto heb laten afdrukken. Ik krijg veel positieve reacties op de foto, maar het kost mensen wel een poosje om te zien wat het nou precies is.”

Oven

Een grote trots in de keuken is de opvallende, glimmende, zwarte oven met verschillende deurtjes en functies. Iets wat Michelle al van kleins af aan wilde. “Mijn tante woont in een boerderij in Hoevelaken. Zij heeft zo’n soort oven maar dan een hele oude. Als klein meisje wilde ik altijd al zo’n oven. Dus nu heb ik er een. Het was een rib uit mijn lijf, maar hij moest en zou er komen.”

Ligbad

Een andere favoriet in het nieuwe huis is het ligbad op de eerste verdieping. Toen er voor een nieuwe badkamer gekozen werd moest een ligbad er komen. “Mijn ouders hadden vroeger een bad, en ik was erg teleurgesteld toen ik bij Leon introk en er geen bad was. Ik heb altijd gezegd: als we een nieuw huis hebben, komt er een bad. Ik vind het heerlijk en ik kan er uren in liggen. Ik neem wel altijd mijn telefoon mee. Als ik dan een kopje thee wil, kan ik Leon appen om te vragen of hij die komt brengen.”

‘We hebben een heel andere stijl gekregen’

Opvallend is dat de inrichting van het nieuwe huis een andere look heeft gekregen dan van het huis aan de Amsterdamseweg. “Ik las laatst het vorige interview nog eens terug, en realiseerde me dat we een heel andere stijl en smaak hebben gekregen. Eerst deden we veel met kleur in onze inrichting. We zijn nu meer overgegaan op donkerdere kleuren en een meer industriële look. Die switch in stijl komt deels door het huis. Door de industriële uitstraling van de betonnen vloer en de grijze wand in de keuken, zijn er steeds meer industriële elementen in het huis gekomen.”

Wat niet onveranderd is, is dat de interieuravonturen van Michelle te volgen zijn via Instagram. Sterker nog: daarin is ze steeds fanatieker geworden, én ze is een opleiding gaan volgen die hier helemaal bij aansluit. “Ik ben pasgeleden begonnen met een opleiding interieur styling en inrichting. Het is grappig: twee jaar geleden zei ik al dat ik dat wilde, nu heb ik het ook echt gedaan.”

Verder kijken?

Meer binnenkijken?

Twee weken geleden keken we binnen bij Sander en Paulien.

Binnenkijken bij Sander en Paulien: ‘Alles in ons huis heeft een verhaal’

Gekregen, tweedehands op de kop getikt of op vakantie gekocht... Van de eettafel tot de kunst aan de...

adv.