Binnenkijken bij Melissa Soonius: ‘Als ik hier weg moet, dan ga ik huilen’

Door Roeliene Bos 4 december 2017

Melissa Soonius (27) heeft in 45High haar droomappartement gevonden. “Ik heb alles ingericht zoals ik het wil. De winkels zijn om de hoek en ik ben zo in de stad. Als ik hier ooit weg zou moeten, dan ga ik huilen.”

Samenhang, dat woord omschrijft het appartement van Melissa het beste. Waar je ook kijkt, alles past naadloos in elkaar, alsof je een woonmagazine in bent gestapt. De koeienhuid in de lampenkap naast de bank, vind je ook op de lampenkap van de lamp op haar tv-meubel. Het steigerhout waarvan het tv-meubel is gemaakt, vind je ook in de badkamer. Melissa is helemaal in haar nopjes. “Dit is echt mijn domein. Ik zou helemaal niets willen veranderen. Iedere dag als ik thuiskom, ben ik echt aan het genieten.”

Van hot naar her

Het appartementencomplex werd bijna vier jaar geleden opgeleverd en Melissa was een van de eerste bewoners. “Omdat het hele complex nog in aanbouw was, heb ik ruim een jaar de tijd gehad om mijn hele inrichting bij elkaar te kopen. Ik heb alles werkelijk overal vandaan gehaald. De lampen in mijn slaapkamer komen uit Duitsland en er hangt een kunstwerk aan de muur dat ik op Schiphol heb gekocht. Mijn broer woont in Qatar en toen ik hem ophaalde van het vliegveld liep ik erlangs. Toen liep ik daar met een groot kunstwerk over Schiphol te sjouwen, dat was best wel zwaar.”

Inspiratie

Alle meubelstukken en accessoires in het huis van Melissa zijn nieuw. Sommige dingen zijn zelfs op maat gemaakt, zoals het tv-meubel en de meubels in haar badkamer. En dat de badkamertegels niet helemaal tot boven door lopen, had Melissa in een hotel gezien. “Dat vond ik zo mooi, dat wilde ik ook.” Veel van haar inspiratie deed Melissa op in bladen en woonprogramma’s. En haar vriendin die in de woonmode zit, had een cruciale tip: denk groot. “Ik houd van dat landelijke. Daarin mag alles groot, daar krijgt het sfeer van. Je wil geen priegelig tafeltje van steigerhout.”

Verder gluren?

Niet alleen Melissa krijgt geen genoeg van haar huis, ook wij kijken onze ogen uit. Wil jij ook meer zien? Scroll dan door de foto’s.