Binnenkijken bij Maartje: ‘Ik ben altijd al bezig geweest met interieurstyling’

Door Annemarie Degens 16 april 2019

Haar eerste keus was wonen in Vathorst misschien niet geweest, maar inmiddels voelt Maartje zich al behoorlijk thuis in de Amersfoortse nieuwbouwwijk. Nadat ze haar huis bij de Kamp moest verlaten, betrok Maartje samen met haar vriend Maas in februari hun eerste koophuis, dat het stel strak inrichtte met veel grijstinten en industriële invloeden.

Het dakterras moet nog ingericht worden en de muur in de keuken werd dit weekend nog even snel in de verf gezet, maar verder heeft de inrichting van het nieuwe huis van Maartje en Maas al behoorlijk vorm gekregen. Iets waar het stel samen verantwoordelijk voor is, want Maartje is altijd al bezig geweest met interieurstyling en Maas is superhandig. “De lampen heeft hij bijvoorbeeld allemaal zelf gemaakt van onderdelen die we los gekocht hebben. Die vind ik zo gaaf geworden,” zegt Maartje trots.

De interesse voor interieur en styling heeft er bij Maartje altijd al ingezeten. “Maar pas de laatste jaren komt het meer tot uiting, mede doordat ik ouder ben en nu ook geld heb om te investeren in mooiere spullen dan de basics van Ikea.” Maartjes interieuravonturen kun je volgen via haar Instagramaccount Wonen met Maartje, waar ze regelmatig foto’s upload. “Ik heb er weleens over gedacht om een opleiding in interieurstyling te doen, maar ik weet toch niet zeker of dat helemaal iets voor mij is. Wel ben ik onlangs begonnen met een thuisstudie voor Makelaar. Dat lijkt me een interessante manier om toch met huizen bezig te zijn.”

‘Nog liever had ik alles zwart gemaakt’

Het huis van Maartje en Maas heeft opvallend veel grijstinten gekregen. Van de bank tot de muur en zelfs hun twee katten: alles werd grijs, maar alles behalve saai. “Dat is echt mijn invloed geweest”, zegt Maartje. “Ik vind dat mooi, dat écht donkere grijs. Nog liever had ik alles zwart gemaakt, maar het kan ook vrij snel wat hokkerig worden dan. Ik wilde bijvoorbeeld de gordijnen zwart. Toen heeft Maas even op de rem getrapt: antracietgrijs is het compromis geworden.”

Inloopkast

Het is de droom van vrijwel elke vrouw: een inloopkast met rijen vol kleding en schoenen. Maartje is zo’n geluksvogel. Een van de kamers op de eerste verdieping wordt volledig ingenomen door zwarte kasten met aan de grootste wand rijen van Maartje’s kleding en schoenen, en daar tegenover twee kasten vol kleding van Maas. Gesorteerd op kleur: namelijk een deel zwart en een deel wit. “Als ik weer eens niet weet wat ik aan moet zegt hij: neem een voorbeeld aan mij, dan is de keuze nooit moeilijk haha! Toen we de kasten eenmaal in elkaar hadden -wat overigens een enorme klus was- dacht ik dat ik die enorme ruimte nooit vol zou krijgen met mijn kleding. Maar dat ging toch een stuk sneller dan ik dacht!”

Op dezelfde verdieping als de inloopkast bevinden zich de logeerkamer, de werkkamer van Maas en de badkamer. Zelfs slaapt het stel op de ruime zolder, die ingericht is als slaapkamer. Mét zwarte muur trouwens. “Dat was nog best een gedoe, want doordat het een gestucte muur met reliëf is zie je ieder wit puntje door de zwarte verf heen. Het is nog steeds niet overal egaal.” Boven het bed hangen plankjes met verschillende persoonlijke snuisterijen, waaronder een verzameling opvallende bierblikken van Maas. “Dat zijn allemaal limited editions, die wil hij dan allemaal hebben”, zegt Maartje. “Veel komen van Hoptimaal, de nieuwe bierwinkel in Vathorst. Dat is echt een aanwinst voor de wijk.”

Leuk hè, binnenkijken?

Mogen we ook eens bij jou komen kijken? Laat het ons weten!

Binnenkijken bij Márchien, Maarten, Teun en Jonathan: ‘Dit huis is constant in beweging’

Zowel de kleuren als de inrichting van het huis van Márchien, Maarten, Teun en Jonathan blijven niet...

Binnenkijken bij Natascha en Jan: ‘We voelen ons thuis in kleur’

Binnenkijken bij Anouk en Jeffrey: ‘We zijn blij dat we voor het Eemkwartier gekozen hebben’

adv.