Binnenkijken bij Esther en Marco: ‘Amersfoort was wel een cultuurshock’

Door Roeliene Bos 21 januari 2019

“Amersfoort is de reistijd naar mijn baan in Delft wel waard”, vertelt Marco. Sinds een jaar woont hij samen met Esther, die al een tijdje in de keistad woonde. “Ik woonde hiervoor in Zoetermeer. Qua gezelligheid was het wel een cultuurshock”, lacht hij. 

Voordat Esther en Marco samen dit appartement in Randenbroek betrokken, woonde Esther op de Bisschopsweg. “Dat was ook een superleuk huisje, maar te klein om in samen te wonen”, vertelt Esther. En dus was het zoeken geblazen naar een appartement waar ze beiden in pasten, best een opgave in een tijd waarin de huizen voor je neus verhuurd werden. “Gelukkig hadden we deze plek met een paar weken gevonden. Ik had mijn huur opgezegd en Marco had zijn huis al verkocht, dus we moesten ook wel per 1 januari iets anders hebben.”

Kleed

Marco verkocht zijn huis inclusief inboedel, dus het merendeel van de huidige meubels komt bij Esther vandaan. “We hebben ook dingen samen gekocht hoor. Maar gelukkig verschilt onze smaak niet zo van elkaar.” Behalve als het om kleden gaat, kwamen ze achter. “Die mocht ik niet meenemen uit mijn oude huis”, lacht ze. Inmiddels ligt er een gezellig blauw met wit kleed voor de bank, met goedkeuring van Marco. “Ik heb wel drie verschillende kleden gekocht en neergelegd voordat hij thuis kwam, in de hoop dat hij het mooi vond. Maar dat was steeds niet zo.” Marco moet lachen. “Ik ben heel kieskeurig als het op kleden aankomt, blijkbaar.”

Littekens van de tafel

Een van de nieuwste aanwinsten in het huis is de salontafel, een item dat echt vervangen moest worden. “In haar oude huis stond een metalen salontafel, maar daar stootte ze steeds met haar been tegenaan”, herinnert Marco zich. “Een paar keer kwam zelfs het bloed door mijn panty heen, haha. De littekens zijn eindelijk aan het vervagen.” Nu staat er een bescheiden exemplaar, met gezellige kaarsjes erop. “Als je hier tegenaan loopt, rolt hij gelijk om”, aldus Marco. Naast de tafel staat het muziekhoekje, inclusief lp-verzameling en comfortabele stoel. Marco is namelijk een aardige audiofiel, wat onder meer te merken is aan de hoogwaardige speakers in huis. En bij een goede plaat hoort een goed glas wijn. “Daar heb ik nog niet zoveel verstand van, maar ik vind het wel erg lekker. Sinds kort ligt het wijnrek geregeld vol.”

Souvenirs

Terwijl Marco met een wijntje een plaatje luistert, bladert Esther graag door haar kookboek met Israëlische recepten. “We zijn samen in Tel Aviv geweest”, vertelt Esther. “Voor kerst heb ik van Marco een kookboek gekregen met allemaal lekkere gerechten, echt superleuk.” De vaat die daaruit voortvloeit moet met de hand worden afgewassen, want een vaatwasser ontbreekt in de keuken. “Dat is inderdaad jammer, maar we hebben wel een grote vriezer. Daar passen onze magneetjes op”, aldus Esther. “Sinds we hier wonen, sparen we magneetjes van de plekken waar we zijn geweest.”

Verhuizen

Ooit willen Marco en Esther wel verhuizen, het liefst naar een huis met een tuin. “En als we toch dromen, dan wil ik ook een kookeiland.”

Leuk he, binnenkijken?

Vorige keer keken we binnen bij Cynthia Vastenburg.

Binnenkijken bij interieurontwerpster Cynthia van Florissant design: ‘Ik ben heel blij met mijn houten varken’

In oktober 2017 ging de grote droom van Cynthia Vastenburg in vervulling: samen met haar vriend koch...

adv.