Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil je zien: 5 x deze Amersfoortse huizen zijn wel heel bijzonder

Door Juliette Schmitt 21 maart 2020

Bijzondere woningen in Amersfoort spotten vinden, wij geweldig! Wij struinden Funda af en bekeken de meest bizarre, bijzondere en mooie woningen die op dit moment te koop staan in Amersfoort. We waarschuwen je vast even; je raakt niet snel uitgekeken!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Prins Frederiklaan

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Wonen als een prins of prinses in Amersfoort, wie wil dat nou niet? Wij spotten deze bijzondere woning aan de Prins Frederiklaan, inclusief torentje en gigantische tuin. Jij voelt je vast koning te rijk in deze villa. De vrijstaande woning ligt in een groene omgeving aan de rand van het bos. En nog een leuk weetje over deze woning: hij is geheel stof-en allergie vrij!

Borgesiuslaan

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Wonen in een rijksmonument in Amersfoort komt natuurlijk vaker voor. Onze stad telt nogal wat monumenten. Op Funda vonden wij dit bijzondere monument aan de Borgesiuslaan. De woning is onderdeel van een rij woningen, die een eeuw geleden is ontworpen door architect A.H. van Wamelen. De rieten daken en het bijzondere metselwerk vallen ‘anno 2020’ nog steeds behoorlijk op. Een bijzondere woning met een fantastische ligging, die je gezien moet hebben!

Dorresteinseweg

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Aparte doorkijkjes, veel glaswerk en interessante trapverbindingen maken van deze villa een bijzondere woning. Sta je voor de woning, dan heb je geen idee dat er zoveel ruimte achter de gevel schuilt! De indeling is niet standaard en daarom viel deze woning ons op. De villa heeft een flink bijgebouw, waar nu een kantoor in is gevestigd. Voor de thuiswerkers onder ons is dit op dit moment natuurlijk een ideale situatie!

Kleine Koppel

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Vanuit deze bijzondere woning kun je letterlijk wonen ‘op het water’. De moderne woonboot ligt in de Eemhaven op een paar minuten loopafstand van het Amersfoortse centrum. Het monumentale schip is vaarklaar en direct bewoonbaar. Alles wordt opgeleverd met een verse laag verf, zowel de wanden als de vloer. Het schip is 124 jaar oud en vaart nog met gemak de haven uit. Een waar droomhuis in de Amersfoortse haven!

De Wijnbergh

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Wonen in een kerkzaal dat is best bijzonder, toch?! Dit nieuwbouwproject staat te koop en de zogenaamde Kerkzaalwoning past volgens ons prima in het rijtje met bijzondere woningen. In het ontwerp zijn de constructie en stijlkenmerken van de kerk behouden: de preekstoel, het podium, de afgeronde noordwesthoek, glas-in-loodramen en het hoge verticale raam. Binnen is er veel ruimte en kun je helemaal van beneden tot aan de nok kijken, omdat de meeste wanden zijn weggehaald.

Woon jij ook in een bijzonder huis?

Woon jij zelf ook in een heel bijzonder huis? Dan komen wij graag eens bij je binnenkijken. In tijden van de coronacrisis doen we dat virtueel. Vind jij het leuk om ons binnenkort een virtuele rondleiding door jouw woning te geven? Stuur ons dan even een mailtje naar [email protected] 

Lees meer:

6 x huizen die nu te koop staan in het centrum van Amersfoort

Voor velen onder ons is het een droom om in het centrum van Amersfoort te wonen. Wij zochten voor je...

Zien! 4 x deze woningen in Amersfoort staan nét op Funda

Binnenkijken bij Marije: ‘Ik kan genieten van het geluid van regen op het slaapkamerdak’

4 x deze woonstijlen zie je dit voorjaar in elke Amersfoortse woonkamer

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.