Vorstelijk wonen: 4 x huizen te huur en te koop langs de koningsdagroute

Door Annemarie Degens 20 april 2019

Je kunt natuurlijk in de drukte langs de route gaan staan om een glimp van Wim, Max en de kids op te vangen tijdens Koningsdag, maar je kunt het ook heel anders aanpakken. Wij pakten namelijk de route er eens bij terwijl we de verkoop- en verhuursites op doken, en kwamen erachter dat er ook heel wat moois te koop en te huur staat langs de koningsdagroute! Kun je zo, vanaf je eigen bank, tuin of balkon kijken naar de Koninklijke familie. Hoe ideaal is dat?

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Westsingel

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Vanuit je woonkamer van dit huis aan de Westsingel kun je de Koning en zijn gevolg zó langs zien paraderen. Mits er geen rijen mensen voor staan natuurlijk, maar dat los je op door een verdiepinkje hoger te gaan, in een van de vijf slaapkamers die dit huis telt.

Zuidsingel

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

WimLex start zijn verjaardag in Amersfoort bij Mariënhof, en vlak daarnaast staat dit binnenstadpareltje te koop. Als je de tuin van dit Rijksmonument uit loopt sta je zó eerste rang tijdens Koningsdag, ideaal!

Westsingel

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Ben je niet zo’n koper en ga je liever voor huren? Ook voor de huurders onder ons staan huizen langs de koningsdagroute online. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit (al zeggen we het zelf) megagave penthouse aan de Westsingel te huur. Je moet er wel wat voor over hebben (letterlijk), maar je krijgt er dan ook een vorstelijk uitzicht op de toren én de Koninklijke familie voor terug.

Piet Mondriaanplein

• Piet Mondriaanplein 349
• 925 euro per maand
Meer informatie vind je hier.

Oké, officieel niet áán de route, maar wel met uitzicht erop: dit appartement in de woontoren aan het Piet Mondriaanplein. Vanaf je balkon kijk je zo uit op het Eemplein, waar de koningsdagroute ten einde komt én waar allerlei te gekke optredens zijn!

Koningsdag in Amersfoort 2019

Dit wordt de route van de koning en koningin door Amersfoort tijdens Koningsdag

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier: de bekendmaking van de route van Koning Willem-A...

Jan Smit, Maan en meer artiesten op feestje Eemplein op Koningsdag

De Oranjekoorts is aangebroken: 8 x de leukste Amersfoortse Koningsdag-producten

Berg de boot maar op: grachten afgesloten tijdens Koningsdag in Amersfoort

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.