Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

4 x waarom je in nieuwbouwproject Laakse Tuinen in Amersfoort wilt wonen

Door Anne-Meike van den Berg 29 augustus 2019

Stel je voor: na een heerlijk vaartochtje op het riviertje de Laak stap je zó je oevertuin in. Lange groene lanen, statige singels, het nieuw aan te leggen Westerpark en de polder naast de prachtige woonwijk maken dit idyllische plaatje compleet. In Amersfoort-Vathorst ontwikkelt Amerstaete nieuwbouwproject Laakse Tuinen. En dat is héél mooi wonen!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Toplocatie

laakse tuinen amersfoort

Het sleutelwoord voor nieuwbouwproject Laakse Tuinen? Groen! Dat zit ‘m niet alleen in de uitstraling van de woonwijk, maar ook in de duurzame bouw van de bijna duizend woningen. Wie in Vathorst woont, leeft op een toplocatie. Centraal in het land en door de ligging bij de A1, A28 en A27 zijn verschillende grote steden ook nog eens uitstekend bereikbaar. Amersfoort Vathorst heeft ook een eigen NS-treinstation en alle voorzieningen die je nodig hebt vind je om de hoek.

Energieneutraal

laakse tuinen amersfoort

Laakse Tuinen wordt gasloos gerealiseerd. Alle huizen krijgen zonnepanelen op het dak óf krijgen een solar carport parkeerplaats toegewezen. Het grote voordeel van zo’n groene parkeerplaats? Je hoeft in de winter niet meer te krabben! De bodemwarmterpomp verwarmt en koelt het huis, ideaal wanneer het kwik boven de 30 graden stijgt. De EPC-waarde is 0, oftewel energieneutraal. Dat betekent dat jij als koper 15.000 euro extra kunt lenen en korting kunt krijgen op je hypotheek. Aantrekkelijk voor het milieu en voor de portemonnee dus!

Eigen aanlegsteiger

De toekomstige bewoners van één woningblok hebben extra veel geluk. Zij krijgen straks namelijk twee tuinen, een achtertuin én een eigen groene oevertuin met aanlegsteiger voor een bootje. Jan Kruidenier, verkoopmanager BPD:  “Als voornaamste doelgroep mikken we op gezinnen. Vandaar dat de huizen en de autoluwe wijk kindvriendelijk van opzet zijn. De plafonds zijn drie meter hoog: maar liefst 40 centimeter hoger dan het gemiddelde nieuwbouwhuis in Nederland. De luxe badkamers zijn voorzien van inloopdouche en dubbele wastafels. In de royale keuken staat degelijke Siemens-apparatuur tot je beschikking.”

Modern en klassiek

Hoe de woningen er straks uit komen te zien? De architectuur wordt een mix van modern en klassiek, met een statige uitstraling. Het ontwerp hiervoor komt van Mulleners + Mulleners Architecten. Architect Joost Assmann: “De architectuur is beïnvloed door de locatie, zodat er sprake is van een onderlinge relatie. De woningen liggen aan de Binnenlaak en hebben bijna allemaal een keuken aan de straatzijde. De woonkeuken is de verbinding tussen de oevertuin en de woning.” Er komt in Laakse Tuinen een grote variatie aan woningen te staan, van tussenwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen. Joost: “Overal passen we rijke metselwerkdetails toe, we werken met drie kleuren steen en alle ramen hebben een verdeling met bovenlicht. Dat geeft veel lichtinval binnen.”

De eerste 48 eengezinswoningen staan op dit moment in de verkoop. De start van de bouw wordt eind 2019 verwacht, met de oplevering ongeveer een jaar later. Heb je interesse in nieuwbouwproject Laakse Tuinen in Amersfoort-Vathorst? Klik dan op de oranje button hieronder voor meer informatie.


Meer over Nieuwbouwproject Laakse Tuinen ontdekken?

Nieuwbouwproject Laakse Tuinen makelaars

Wevershoofstraat 164, Amersfoort

Bekijk meer:makelaars
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuwbouw Wonen

adv.