Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het is definitief: er komen 440 nieuwe woningen op locatie Podium

Door Juliette Schmitt 19 februari 2020

Op 18 februari werd er flink gediscussieerd in de Amersfoortse gemeenteraad over de bouw van nieuwe woningen in Amersfoort op de eerder aangewezen locatie Podium. Een meerderheid van de raadsleden pleitte voor de bouw van minimaal 20 procent voor huurders in het middensegment en 35 procent naar sociale huur. De raad stemde in met het plan.

Huurders in het sociale huur- en middensegment zijn vooral starters en mensen met een laag inkomen. Door de krapte op de woningmarkt in Amersfoort gaat het de laatste jaren niet zo best met de doorstroming vanuit sociale huurwoningen naar woningen in het middensegment. Nu zijn er te weinig van dit soort woningen en willen sociale huurders hun huizen niet verlaten, ondanks dat zij vaak te veel geld verdienen om in een sociale huurwoning te wonen. Ook mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huur, hebben het lastig. Zij moeten vaak huren in de voor hen veel te dure vrije sector.

440 woningen

In totaal komen er 440 woningen op locatie Podium. Veertig meer dan in het eerste plan. Dit leidt tot meer huurwoningen in de sociale sector en in de middenklasse. Een mooi vooruitzicht voor de komst van nieuwe betaalbare woningen in Amersfoort.


Meer over Gemeente Amersfoort ontdekken?

Gemeente Amersfoort

Gesloten08:30 - 17:00

Stadhuisplein 1, Amersfoort

Lees meer: 

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit is de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Amersfoort

De Nederlandse huizenmarkt is op zijn zachtst gezegd geen feestje en in Amersfoort is dat niet ander...

Weg met het woningtekort: kom maar op met het plan voor nieuwe sociale huurwoningen

Wat je moet weten over de nieuwe urgentieregeling sociale huurwoningen in Amersfoort

adv.