Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met 1300 nieuwe woningen ondergaat stationsgebied De Hoef West een bijzondere transformatie

Door Juliette Schmitt 19 februari 2020

De gemeente Amersfoort laat weten dat er vier partijen vergevorderd zijn om nieuwe woningen te realiseren. Het gaat om nieuwbouw van zo’n 1300 woningen in het stationsgebied van De Hoef West. De gemeenteraad buigt zich nog over de plannen.

Amersfoort is behoorlijk fanatiek bezig om het woningtekort te laten krimpen. De gemeente wil dat minimaal 35% van de woningen gebouwd worden voor de sociale huur en minimaal 20% van de woningen voor het middensegment. De kantoorpanden aan de Hoefseweg 1, De Hoefseweg 11, de inputplein 1 en de Computerweg 1 zijn aangewezen om omgebouwd te worden tot woningen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er naast de nieuwe woningen ook 15.000 vierkante meter wordt gebruikt voor het realiseren van kantoren en andere werkruimtes.

Een bijzondere transformatie

Met de toekomstige plannen ondergaat De Hoef West een bijzondere transformatie van bedrijventerrein naar een stadsdeel, waar in de toekomst een combinatie moet ontstaan van woningbouw, kantoren en onderwijsvoorzieningen. De gemeente geeft aan dat het gebied straks ruimte biedt aan tenminste 2.500 woningen.

Tegelijkertijd moeten er 5.000 arbeidsplaatsen in het gebied behouden worden. De vier locaties die door de gemeente werden aangewezen, kunnen straks 1.300 woningen herbergen. Deze vier locaties leveren dus een belangrijke bijdragen aan het behalen van de gemeentelijke doelstelling om 1.000 nieuwe woningen per jaar te realiseren.

Ambitieuze aanpak

De gemeente Amersfoort noemt de aanpak van bedrijventerrein De Hoef ambitieus. Het gaat een flinke uitdaging worden om het bedrijventerrein om te toveren tot een nieuw stadsdeel. De gemeente heeft al verschillende afspraken gemaakt waaraan zij zich dient te houden, zoals de afspraak voor aanwezigheid van 35% sociale huur en 20% middenhuur.


Meer over Gemeente Amersfoort ontdekken?

Gemeente Amersfoort

Gesloten08:30 - 17:00

Stadhuisplein 1, Amersfoort

adv.