Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marianne en Pieter: ‘Ook al zijn alle woningen verkocht, schrijf je toch in op de reservelijst’

Door Juliette Schmitt 28 juli 2020

Ruim twee maanden eerder dan in eerste instantie gepland ontvingen Pieter en Marianne (73) van der Lans de sleutel van hun gloednieuwe appartement aan de Mozartweg in Amersfoort. “We zouden in eerste instantie in oktober de sleutel krijgen, maar nu hebben we hem al in handen”, vertelt Marianne trots.

Op 23 juli ontvingen Pieter en Marianne de sleutel van hun nieuwbouwappartement. Het hele appartementencomplex heet Gran Partita en is vanaf de grond af nieuw opgebouwd. “Op deze plek stond ooit een kerk. Dat weet ik nog goed, want ik heb vijftig jaar geleden daar gewoond”, Marianne wijst uit het raam van haar nieuwbouwappartement richting kleine veel oudere appartementen.

De sleutel

Een tussenpersoon van de aannemer loopt alles nog netjes even na. Pieter heeft vast een biertje opengemaakt en Marianne wijst vast aan waar de televisie straks komt te hangen. Het appartement is nog helemaal leeg en de wanden zijn nog niet gestuct. “Er moet nog een hoop gebeuren voor we hier kunnen wonen. Gelukkig heeft mijn zoon een badkamerbedrijf en loopt de rest allemaal via een aannemer. Als alles goed verloopt kunnen we er in september in”, vertelt Marianne.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort (Marianne en Pieter van der Lans ontvangen de sleutel van hun gloednieuwe appartement)

Reserve lijst

Het complex waar het stel gaat wonen bestaat uit veertig luxe koopappartementen, met veel licht en een groot balkon. Stuk voor stuk werden ze in een rap tempo verkocht. “We wilden graag terug naar Amersfoort en kwamen dit complex per toeval tegen. Volgens mij was ik op de tablet een spelletje wordfeud aan het doen en toen kwam de advertentie langs. We hebben snel gebeld, maar alle appartementen waren al verkocht. Ze vroegen vervolgens aan ons of we op een reservelijst wilden en dat hebben we gelukkig gedaan. Al heel snel werden we gebeld dat er twee appartementen vrij kwamen. Zo is het eigenlijk allemaal toch heel snel gegaan.”

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort (de controleronde zit erop, de binnenverbouwing kan beginnen)

Plaats maken

Pieter en Marianne trouwden negen jaar geleden. “Onze partners waren beiden overleden. We hebben elkaar een aantal jaar later via een datingsite ontmoet”, legt Marianne uit. “Ik ben een geboren Amersfoortse en heb hier jaren met veel plezier gewoond. Pieter woonde ook in Amersfoort en ik was op zoek naar een relatie in de omgeving. Pieter zijn huis aan de Vermeerstraat hebben we al eerder verkocht. Ons huis in Austerlitz hebben we verkocht toen we op zoek gingen naar een woning in Amersfoort. Daar is weer een jong stel in komen wonen.”

“Sinds maart ongeveer wonen we in een vakantiehuis in Wanneperveen. Daar blijven we wonen tot ons nieuwe appartement helemaal klaar is. We hopen hier samen nog twintig jaar te wonen”, vertelt Marianne.

Verder lezen: 

Amersfoortse starters opgelet: dit spaarpotje is speciaal voor jullie

Krijg jij ook zo'n hoofdpijn van de alsmaar stijgende huizenprijzen in Amersfoort? Laat jouw salaris...

Wonen en sporten: oud zwembad in Liendert maakt plaats voor woningen en een sportcomplex

Niet zwemmen maar wonen: Sportfondsenbad maakt plaats voor nieuwbouwwoningen

Een gloednieuwe woonwijk op het oudste industrieterrein van Amersfoort: goed idee?

De Zonnehof krijgt een make-over: 260 nieuwe woningen in de binnenstad

Grote belangstelling voor online verkoop nieuwbouwwoningen in Vathorst

Met 1300 nieuwe woningen ondergaat stationsgebied De Hoef West een bijzondere transformatie

adv.