Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Last van koude voeten? In het donsatelier van de Vries weten ze daar wel raad mee

Aangeboden door De Vries Slaapcomfort 1 november 2019

Je hebt van die mensen die als ze hun kussen ruiken, vertrokken zijn. Ze vallen in een diepe slaap en worden ’s ochtends zo fit als een hoentje wakker. Herkenbaar? Of heb je geen idee waar we het over hebben? Het belang van een goede nachtrust wordt nog al eens onderschat. Net als bewegen en gezonde voeding draagt het bij aan je welzijn. Wat moet je doen als je nachten wakker ligt en ’s ochtends gebroken wakker wordt? Ga eens langs bij De Vries Slaapcomfort aan de Arnhemsestraat. Dit familiebedrijf is al zevenenveertig jaar gevestigd in het hartje van Amersfoort en kan je adviseren, zodat jij ook als een roos kunt slapen.

“Na 47 jaar zijn veel van onze klanten nog steeds verbaasd dat wij ook bedden en matrassen verkopen. Snap ik wel, want onze bedden en matrassen staan bewust een beetje verstopt op onze eerste en tweede etage, we willen namelijk dat onze klanten in alle rust en privacy kunnen proefliggen,” begint Jan de Vries, eigenaar van het familiebedrijf. Een goed bed kan er voor zorgen dat klachten zoals rugpijn, schouderpijn, nekpijn en heuppijn afnemen of zelfs verdwijnen. Met persoonlijk, deskundig en altijd vrijblijvend advies worden klanten verder geholpen.

Eigen donsatelier

Wat de specialisatie is van De Vries Slaapcomfort? Kussens en dekbedden! Niet alleen vanwege de jarenlange ervaring, vakkennis het veelzijdige assortiment, maar ook omdat een groot deel van dit assortiment zelf wordt gemaakt in hun inmiddels befaamde donsatelier. “Zoveel mensen, zoveel wensen. Voor diegene die altijd koude voeten heeft, kunnen wij het dekbed aan het voeteneinde wat dikker maken. Misschien heeft je partner het altijd koud en jij altijd warm. Twee aparte dekbedden vinden jullie ongezellig, dus hoe moet dat dan? Wij kunnen het dekbed zo vullen, dat de ene kant warmer dan de andere kant is. Probleem opgelost.” Trots laat Jan het donsatelier zien. Elke donderdag maken twee specialisten dekbedden op maat; oudere dekbedden worden bijgevuld, versleten tijken worden vernieuwd.

Tekst gaat verder onder de foto.

©De Vries Slaapcomfort

Belangrijk vetlaagje

Enthousiast vertelt Jan verder over het donsatelier. “De losse dons wordt in enorme balen van 10 kilo aangeleverd. We gaan alleen voor de allerbeste en gecertificeerde dons omdat wij het belangrijk vinden dat wij onze klanten kunnen verzekeren dat onze donsproducten zonder leed en met respect voor de dieren en hun omgeving zijn vervaardigd. Als wij de kwaliteit niet goed genoeg vinden, gaat de hele baal retour. De dons moet veerkrachtig zijn en een bepaald vetgehalte hebben. Het vetlaagje zorgt ervoor dat de dons mooi in elkaar klit waardoor het nog beter in staat is de warmte vast te houden.” Een belangrijk laagje, legt Jan uit, want als dat verdwijnt, door bijvoorbeeld zelf te wassen, dan verdwijnt ook het isolerende vermogen. Vandaar dat De Vries Slaapcomfort ook een wasservice aanbiedt. In grote professionele machines worden de dekbedden met een speciaal wasmiddel zodanig gewassen dat dit bijzondere vetlaagje niet wordt aangetast. Op die manier krijgen dekbedden hun oude volume terug en kunnen ze weer jaren mee.

Bezuinig niet op je matras!

“Wat ook op maat kan worden gemaakt, zijn onze welbekende De Vries Grand Prestige matrassen. Voor ieder postuur hebben we een bijpassend matras. Wie op een goed, passend matras slaapt, zal merken dat hij/zij minder slaap nodig heeft en ’s ochtends fitter is”. Een matras is volgens Jan een goede investering waarop nog veel te vaak wordt bezuinigd. “Echt jammer,” zegtt Jan. “Want een goed matras zorgt ervoor dat je lijf optimaal kan herstellen. Wat alleen maar positief kan bijdragen aan je gezondheid. Hetzelfde geldt voor een hoofdkussen: is die te dik dan ligt je nek in een knik omhoog, is ‘ie te dun dan knikt je nek naar beneden. Op den duur krijg je daar toch last van. Zorg dus voor een goed matras en bijpassend hoofdkussen, je lijf zal je dankbaar zijn.”

Een filiaal van deze slaapspecialist is te vinden in Spakenburg, aan de Sluisweg 3 en in Amersfoort, aan de Arnhemsestraat 4.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Vries Slaapcomfort. Meer over De Vries Slaapcomfort ontdekken?

De Vries Slaapcomfort woonwinkels

Gesloten09:30 - 18:00

Arnhemsestraat 4, Amersfoort

Bekijk meer:woonwinkels

adv.