Jan heeft een woonwinkel in Amersfoort: ‘Ik zoek meubels met dat wauweffect’

Aangeboden door Sober & Stoer Wonen

Foto: Sober & Stoer Wonen

Geen glitter, knalblauw of andere felle modekleuren, maar toch uniek, robuust en sfeervol: samen zorgt dat voor het wauweffect binnen Sober & Stoer Wonen. In deze Amersfoortse winkel vind je alleen maar eye catchers. Eigenaar Jan vertelt hoe hij aan al die pareltjes komt.

Jan de Wijk steekt de 45 verschillende kaarsen in de winkel aan. In 2014 startte hij samen met zijn vrouw Arianne een woonwinkel in het centrum van Amersfoort. “Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby”, legt de winkeleigenaar uit. “Maar wel een ontzettend leuke.”

Het land rond

Een kleine woonwinkel kan je Sober & Stoer Wonen absoluut niet noemen, binnen is van alles te zien en te kopen. Van bijzondere muurverf, tot prachtig houten tafelbladen in verschillende vormen en maten. Het ene object is nog unieker dan het andere. “Dat is ook precies waar de meeste tijd in gaat zitten. Ik rijd het hele land rond, op zoek naar unieke meubelstukken.”

Lees verder onder de foto’s >

Elk stuk is uniek

Niet alleen Amersfoorters weten de winkel van Jan en Arianne te waarderen: inmiddels zijn de unieke tafels, kasten, accessoires en banken van Sober & Stoer Wonen door heel het land te vinden. Al die unieke stukken levert niemand minder dan Jan af. “Dat is een flinke klus, maar ook ontzettend leuk om te doen. Op die manier kan ik met eigen ogen zien in wat voor huis de meubels komen te staan.”

Volgens Jan is er nog een veel belangrijkere reden waarom hij zelf de aankopen bij zijn klanten aflevert. “De meubels en accessoires die je hier koopt zijn stuk voor stuk unieke items. In de winkel krijgen we ze niet aangeleverd in kartonnen dozen en bubbeltjesplastic. Als er tijdens het vervoer een poot van een salontafel afbreekt, of er ontstaat ergens een kras, dan hebben we een probleem. Elk stuk is uniek, dus vervangen voor een exemplaar met poot en zonder kras is geen optie.”

Lees verder onder de foto’s

Haal sfeer naar binnen

De dagen worden korter en donkerder. In de zomermaanden wil iedereen zoveel mogelijk buiten genieten. In de herfst en winter brengen mensen meer tijd binnen door. Het is dan ook helemaal geen vreemde periode om iets moois voor in huis aan te schaffen. Als het op sfeer aankomt ben je bij Stoer & Sober Wonen aan het juiste adres.

Wat dacht je van prachtige glazen vazen met bijpassende windlichten, unieke houten krukjes, grote spiegels, kandelaars, banken, stoelen, kasten en dressoirs, het zijn maar een aantal items in de winkel waar je blik naartoe wordt getrokken. “Klanten vragen ons regelmatig of wij hier wonen. En wij betrappen hen er regelmatig op dat ze het hierbinnen zo gezellig vinden, dat ze nog wat langer blijven zitten. Zij belanden met een dampende kop koffie aan tafel, kijken om zich heen en praten met elkaar. Op zulke gezellige dagen, voelt het hierbinnen aan als een sfeervol buurtcafé.”

Lees verder onder de foto’s >

Het wauweffect

Regelmatig komt Jan bij zijn leveranciers spullen tegen die hij zelf ook waanzinnig mooi vindt. “Je zult bij ons binnen nooit glitters, of modekleuren zien. Tegenwoordig zie je in veel interieurwinkels gouden vazen en andere accessoires in die kleur. Dat is een stijl die niet bij ons past. We kozen niet voor niks voor de naam Sober & Stoer. Het is voor ons een extra compliment als mensen verbaast opmerken dat de winkel prachtig en sfeervol is ingericht.”

Dat ‘wauweffect’ dat de winkel op klanten heeft, hebben sommige unieke items nog altijd op Jan. “Ik vond ooit een waanzinnige sidetable. Hij was zwart, van massief hout en wel 2.60 meter lang. Ik denk dat het een van de mooiste dingen is geweest die ik ooit heb verkocht. Toen ik hem uit de winkel haalde en inpakte om weg te brengen naar de klant, vond ik dat ook wel weer jammer. Soms weet je gewoon, dat je zo’n prachtig exemplaar nooit meer gaat vinden.”

Lees verder onder de foto’s >

Laat je inspireren

Ben jij toe aan nieuwe eyecatcher in jouw interieur? Of wil je ook meer sfeer in huis halen? Elke vrijdag en zaterdag is Sober & Stoer Wonen geopend. Kom op de koffie en beleef zelf het wauweffect van deze bijzondere woonwinkel.

Sober & Stoer Wonen

4,8
(98)

Havik 21, 3811EX Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Sober & Stoer Wonen

4,8
(98)

Havik 21, 3811EX Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Wonen

Ga naar “Te koop: deze huizen in Amersfoort staan aan de rand van een bos of park”

Te koop: deze huizen in Amersfoort staan aan de rand van een bos of park

Ga naar “Handig! Met deze tips bespaar je energie in de keuken”

Handig! Met deze tips bespaar je energie in de keuken

Aangeboden door Eigenhuis Keukens

Ga naar “Ra ra: wat betaal je voor dit huis vlak bij Emiclaer”

Ra ra: wat betaal je voor dit huis vlak bij Emiclaer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb