Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Interieurontwerpster Cynthia geeft tips: ‘Een strakke basis en durven, dat is het allerbelangrijkst’

Aangeboden door Florissant Design 3 oktober 2019

Oktober is dé woonmaand! Tijd dus om eens iets te veranderen aan jouw interieur. En dat is niet voor iedereen even makkelijk. “Veel mensen houden het veilig, maar de oplossing is juist durven”, vertelt Cynthia van Florissant Design. Met deze tips gaat het je zeker lukken.

Inspiratie is key

©Florissant Design

Tip 1: “Je begint bij het zoeken van inspiratie. Dit kun je heel makkelijk doen via Pinterest. Kijk welke kleuren en sferen je mooi vindt en bewaar deze. Ditzelfde doe je met woonbladen. Knip de plaatjes uit die je aanspreken. Met de verzameling die je hebt gemaakt ga je een moodboard maken. Dit doe je om een duidelijk beeld voor jezelf te maken. Kies de afbeeldingen die je écht heel mooi vindt en leg deze bij elkaar. Zo kun je zien of het bij elkaar past en welke kleuren naar voren komen. Het moodboard neem je vervolgens mee naar de winkel. Het board zorgt ervoor dat je niet afwijkt van de stijl.” Nog meer inspiratie nodig? Van 1 tot en met 6 oktober is De VT Wonen & Designbeurs.

Begin met een strakke basis

©Florissant Design

Tip 2: “Ik begin zelf altijd met een strakke basis. Hierbij moet je vooral letten op eenheid in kleuren en materialen. Houd de kleuren op de vloer en wanden rustig, want dan kun je met de accessoires helemaal los gaan. Een voordeel van zo’n strakke en neutrale basis: je kunt heel makkelijk switchen van stijl en kleuren. Je hoeft alleen de accessoires aan te passen en je hebt een heel nieuw interieur. Een ander voordeel van zo’n strakke basis: het geeft rust.”

Mix & match

©Florissant Design

Tip 3: “Ik hou ervan: mix & match. Kies hierbij voor onverwachte kleuren en patronen. Dit zorgt voor een levendig huis. Denk hierbij ook aan planten, die geven veel sfeer en levendigheid in een interieur.”

Styling

©Florissant Design

Tip 4: “Styling is heel belangrijk. Zet niet overal iets neer maar maak groepjes. Die groepjes maak je in oneven aantallen, dus niet twee vaasjes bij elkaar, maar drie of vijf. Wat ook altijd goed werkt is een lekker bont veldboeket op tafel. Een andere leuke tip: probeer eens wat anders dan alleen fotolijsten aan de wand. Je hebt tegenwoordig heel veel leuke dingen die je aan de wand kunt hangen en diepte creëren. Probeer bijvoorbeeld een bordje met een leuke print te mixen met een plantje die je aan de muur kunt bevestigen. Dit zorgt voor diversiteit en diepte. Voeg er nog wat meer lef aan toe door het te combineren met een leuke kaarsenhouder voor aan de wand.

Een andere tip: mix kwaliteit met wat goedkopere artikelen wanneer je ook je portemonnee in de gaten wilt houden. Bijvoorbeeld, een goedkoper kussen met een duurdere. Bij duurdere kussens is de print vaak geborduurd en niet gedrukt. Dit geeft gelijk een andere uitstraling en net dat tandje meer.”

Durf!

©Florissant Design

Tip 5: “Durf! Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Fouten maken mag, wees niet bang. Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Dat je de kleur op de muur niet mooi vindt? Binnen twee uur is het zo weer overgeschilderd. Hetzelfde geldt voor accessoires, vind je dat kussen niet mooi, dan ruil je het toch om. Gewoon lekker proberen. De flexa kleurtesters zijn ook een goede optie. Hierbij kun je makkelijk een paar kleuren op de muur testen en vergelijken. Let op: de kleur die je ziet op een staaltje valt in het echt altijd iets donkerder uit.”

Cynthia deelt ook nog een paar leuke shoptips. “De favoriete accessoires van Florissant shop je bij Homestock, Sissy-Boy, Store Without a Home en Loods5. Wil je wat meer low-budget shoppen, maar nog steeds lekker hip, ga dan naar Karwei of Kwantum, daar vind je ook heel veel leuke accessoires en meubels.”

Mocht je er na al deze tips nog niet uitkomen, Cynthia neemt je graag alles uit handen en verzorgd op locatie de styling (en ook voor de hond wordt gezorgd). Volg Cynthia op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.


Meer over Florissant Design ontdekken?

Florissant Design dienstverlening

Gesloten08:30 - 17:00

Gerrit van Stellingwerfstraat 95, Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening

Lees ook:

Hé, da’s mooi! Deze Amersfoortse plekken zijn gestyled door Florissant

Cynthia Vastenburg van Florissant Design doet zoveel meer dan alleen huizen stylen. Op verschillende...
Florissant Design

Florissant bestaat tien jaar! ‘Het leukste was het verbouwen van een brandweerbus’

"Ik ben net een kind. Ik wilde per se een taart met beestjes erop", vertelt interieurontwerpster Cyn...

Binnenkijken bij interieurontwerpster Cynthia van Florissant design: ‘Ik ben heel blij met mijn houten varken’

In oktober 2017 ging de grote droom van Cynthia Vastenburg in vervulling: samen met haar vriend koch...

adv.