Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Grote belangstelling voor online verkoop nieuwbouwwoningen in Vathorst

Door Juliette Schmitt 24 april 2020

In Vathorst is de verkoop gestart van 32 nieuwbouwwoningen van het project de Laakse Tuinen. De belangstelling voor de woningen is groot. De projectontwikkelaars laten weten dat op bijna alle woningen al een optie is genomen, of de woningen zelfs al verkocht zijn. 

Het nieuwbouwproject ligt helemaal in het Noordwesten van Vathorst. Ondanks dat de woningen ver weg van de Amersfoortse binnenstad gebouwd worden, is er dus veel animo voor. De nieuwe woningen komen te liggen in een groene omgeving, waar veel ruimte is voor duurzaamheid.

Meest duurzame wijk van Vathorst

Het stedenbouwkundig plan van Laakse Tuinen bevat 850 woningen en 115 vrije kavels, waar je dus zelf een huis op kunt bouwen. Volgens het plan komen er 129 energieneutrale eengezinswoningen. De energie die de inwoners gaan gebruiken, wordt door de woningen zelf opgewekt. De projectontwikkelaars verwachten dat de Laakse Tuinen de meest duurzame woonwijk in Vathorst wordt.

Zonne-energie en warmtepompen

De 32 woningen, waarvan de verkoop nu is gestart, worden voorzien van een systeem dat warmte en kou kan opslaan. Ook krijgen de woningen een luchtpomp en een warmtepomp en alle toekomstige bewoners van de 32 woningen maken gebruik van zonne-energie. Om een mooi geheel te behouden worden de zonnepanelen op gezamenlijke carports op het binnenterrein van de woningen geplaatst, in plaats van op het dak.

Verschillende woningen

De 32 woningen die nu in de verkoop zijn gegaan zijn verschillen in grootte en in prijs. De goedkoopste woningen kosten €350.000 en de duurste €650.000. De start van de bouw van 64 andere woningen in de woonwijk is inmiddels gestart. Naar verwachting worden de woningen begin 2021 opgeleverd. In totaal komen er 11.000 woningen in gebiedsontwikkeling Vathorst, daarvan is nu 85 procent opgeleverd.

Wil je meer informatie over het nieuwbouwproject? Klik dan hier.

Verder lezen:

nieuwbouw Alliantie

Hoera! Amersfoort krijgt er 165 nieuwbouwappartementen bij

Zo vlak voor het weekend mogen we je verblijden met goed nieuws over de Amersfoortse woningmarkt. De...

Met 1300 nieuwe woningen ondergaat stationsgebied De Hoef West een bijzondere transformatie

Het is definitief: er komen 440 nieuwe woningen op locatie Podium

Laat je inspireren door de bijzondere tuinverbouwing van Florissant Design

adv.