Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frank ontwerpt bijzondere interieurs: ‘In mijn hoofd komt het ontwerp vaak al tot leven’

Aangeboden door Creatief Ontwerp Bureau 27 mei 2020

Heb jij ook van die ‘ik wil mijn hele interieur omgooien’ kriebels nu je zoveel thuis werkt? Maar eigenlijk niet zo heel veel zin, of creativiteit om daarmee aan de slag te gaan? Goed nieuws voor jou! Frank van Essen is namelijk een meester in het ontwerpen van interieurs en denkt heel erg graag met je mee. Waar hij goed in is? Gaan we je nú vertellen!

“Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Van een interieurontwerp tot een totaalverbouwing op maat. Eigenlijk is alles mogelijk”, vertelt Frank. Sinds 2,5 jaar runt hij zijn eigen interieurontwerpbureau: Creatief Ontwerp Bureau.

Jarenlang werkte Frank als meubelmaker. “In die tijd kwam ik vaak bij particulieren thuis. Mijn interesse en nieuwsgierigheid voor verbouwingen werd vaak gewekt zodra ik ergens binnenkwam. Vooral de projecten waarbij alles op maat werd ontworpen en gemaakt, vond ik superinteressant. Mijn creatieve geest dacht op de achtergrond vaak mee over de beste oplossing voor dit specifieke huis. Al snel wilde ik nog creatiever bezig zijn en toen ben ik verder gaan studeren als interieurontwerper in Eindhoven. Na het behalen van mijn diploma begon ik mijn eigen bedrijf”, vertelt Frank.

Persoonlijke aanpak

Een persoonlijke aanpak is voor Frank heel belangrijk. “Ik kom graag bij mensen thuis om hun huis te bekijken. We gaan dan samen in gesprek en stellen een wensenlijst op. We bespreken welke ruimtes in huis een nieuw ontwerp verdienen. Natuurlijk bespreken we ook het budget. Ik vraag wat mensen mooi vinden. Soms geven ze voorbeelden. Een stel gaf bijvoorbeeld duidelijk aan wat ze mooi vonden. Dat is de Hotel-Chic stijl. Dan gaat mijn brein al direct aan de slag en in mijn hoofd begin ik de basis dan al uit te werken. Ik denk er dan bijvoorbeeld aan dat het stel op zoek is naar ruimte, licht en leuke eye-catchers in hun nieuwe interieur. Met de ideeën in mijn hoofd ga ik naar mijn studio en dan begint het tekenproces”, legt Frank uit.

In de fotogalerij zijn verschillende eindresultaten van woningen te zien, die door Frank van Essen zijn ontworpen. 

Foto: Frank van Essen (ontwerp Creatief Ontwerp Bureau)
Foto: Frank van Essen (ontwerp Creatief Ontwerp Bureau)
Foto: Frank van Essen (ontwerp Creatief Ontwerp Bureau)
Foto: Frank van Essen (ontwerp Creatief Ontwerp Bureau)
Foto: Frank van Essen (ontwerp Creatief Ontwerp Bureau)
Foto: Frank van Essen (ontwerp Creatief Ontwerp Bureau)
Foto: Frank van Essen (ontwerp Creatief Ontwerp Bureau)

Visualiseren

“In mijn hoofd komt een ontwerp vaak al tot leven, maar ik begrijp heel goed dat niet iedereen zo’n nieuw ontwerp voor zich kan zien. Tekeningen zijn daarom heel belangrijk en ook leuk om met de klant te delen. De tekeningen die ik maak, hebben 3D-aanzicht, waardoor de ruimte echt tot leven komt. Ik maak zelfs animaties geheel op maat. Je kunt dan virtueel door je eigen huis lopen”, vertelt Frank.

“Ik denk graag out of the box. Het is nog elke keer leuk om de reactie van een klant op mijn tekeningen te zien. Ze herkennen soms hun eigen keuken of woonkamer bijna niet terug. En dan is het eigenlijk alleen nog maar het ontwerp in tekeningen, of in 3D-aanzicht of verwerkt in een animatie. Ik vind het zo leuk als de klant enthousiast is over mijn ontwerp. Daar word ik echt blij van”, vertelt Frank.

De moeite waard

“Soms twijfelen klanten wel eens of ze een grote verbouwing aan moeten gaan. Ik denk dan graag met ze mee en wil ook overbrengen dat het de moeite waard is. Veel mensen zijn nog heel gelukkig met de woning waarin ze nu wonen, alleen zijn ze bang dat ze er bijvoorbeeld niet oud in kunnen worden. Een woning dan helemaal verbouwen, met de kans dat ze in de toekomst gelijkvloers moeten gaan wonen en dus alsnog moeten verhuizen, zien ze vaak niet zitten. Die angst kan ik wegnemen, door al rekening te houden met aanpassingen waar je jaren later nog veel aan hebt. Extra brede deuren bijvoorbeeld, of andere praktische aanpassingen waar je nu nog niet aan wil denken. Ik verwerk die aanpassingen voor later in het ontwerp. Neem maar van mij aan, dat kan ook supermodern en helemaal hip! Jaren later ben je blij dat ik ooit heb meegedacht”, vertelt de interieurontwerper.

In de afbeeldingen zie je in vijf stappen hoe het creatieve ontwerpproces van Frank vorm aanneemt. 

Stap 1: ontwerp Frank van Essen Creatief Ontwerp Bureau
Stap 2: ontwerp Frank van Essen Creatief Ontwerp Bureau
Stap 3: ontwerp Frank van Essen Creatief Ontwerp Bureau
Stap 4: ontwerp Frank van Essen Creatief Ontwerp Bureau
Stap 5: ontwerp Frank van Essen Creatief Ontwerp Bureau

 

Zelf aan de slag

Frank beseft zich maar al te goed dat er mensen zijn die het zelf leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken, maar zelf niet creatief genoeg zijn om een ontwerp te maken. “Voor mensen die zelf liever meubelzaken afstruinen en het leuk vinden om de muren te schilderen, heb ik een leuk concept bedacht; ik maak een uitgebreid ontwerp, inclusief een 3D-interieurontwerp, een moodboard met stijladvies, kleuren en materialen, een meubelvoorstel en een plattegrond op maat. Dan kan jij vervolgens zelf aan de slag met het ontwerp. Ideaal natuurlijk als je alleen je keuken of badkamer wil verbouwen, maar geen idee hebt wat eigenlijk goed past. Of misschien liggen de stijlen van jou en je partner mijlenver uit elkaar. Ik kan dan helpen door alvast een voorzetje te geven en een mix van stijlen aan te leveren, die toch bij elkaar passen”, legt Frank uit.

Is dat ‘zelf aan de slag gaan’ niks voor jou? Geen probleem voor Frank. Hij helpt je graag van a tot z. Van schetsontwerp tot totaalverbouwingen; Frank helpt je graag uit de brand. Wil je vast inspiratie opdoen, of wil je meer over Frank en zijn bedrijf te weten komen? Check dan vooral de volledig vernieuwde website van Creatief Ontwerp Bureau.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Creatief Ontwerp Bureau. Meer over Creatief Ontwerp Bureau ontdekken?

Creatief Ontwerp Bureau

Frans tromplaan 71, Hoevelaken

Verder lezen:

Wonen in een monument in het centrum van Amersfoort? Dit toffe pand staat nu te koop

Wonen in een monument in het centrum van Amersfoort, met een tuin en elf kamers? En dat allemaal voo...

Starters in Amersfoort: zoveel startgeld heb je nodig voor je eerste koophuis

Geen extra kosten maken, wel energie besparen? Dat doe je zo!

5x in deze mooie Amersfoortse straten wil iedereen wel wonen

adv.