Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Even gluren: dit bijzondere huis staat te koop voor ruim 1,7 miljoen

Door Juliette Schmitt 28 maart 2020

Gevalletje ‘we dromen lekker verder’; deze riante villa aan de Hoge Kleiweg uit 1939. Omdat binnenkijken in Amersfoortse huizen heerlijk is, delen we de beelden van deze woning graag met je. Spoiler alert: zo’n bijzondere schouw zijn wij nog niet eerder tegengekomen!

Dit stulpje staat eigenlijk middenin het landgoed Den Treek-Henschoten, is maar liefst 338 vierkante meter groot, heeft twee badkamers en tien kamers, en een zolder die nog écht een zolder is. Villa Fokkerbosch biedt op de eerste etage zoveel mogelijkheden, dat de zolder gewoon een bergzolder is gebleven.

Bijzonder: de authentieke poort, waar een oprijlaan doorheen slingert. De oprijlaan wordt omringd door rododendrons en hortensia’s. Je waant je in deze woning letterlijk in de middle of nowhere, vooral ook omdat het perceel op een hectare grond (!) ligt.

Binnen valt vooral de bijzondere schouw op. Compleet met jaren dertig kastenwand en bijzondere tegels met beeltenissen van oud-Hollandsche schepen. Inrichten naar eigen smaak is her en der nog wel een beetje nodig, maar de details en de ligging van deze woning zijn het meer dan waard. Je moet natuurlijk wel flink wat te besteden hebben: de woning staat te koop voor € 1.750.000,-

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Lees meer: 

Wil je zien: 5 x deze Amersfoortse huizen zijn wel heel bijzonder

Bijzondere woningen in Amersfoort spotten vinden, wij geweldig! Wij struinden Funda af en bekeken de...

5 x handige winkels als je gaat klussen in Amersfoort

Huisje, boompje, lege portemonnee: dit is de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Amersfoort

Meer over

Wonen

adv.