Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Laat je inspireren door de bijzondere tuinverbouwing van Florissant Design

Aangeboden door Florissant Design 17 april 2020

Toen Cynthia, eigenaresse van Florissant Design, vorig jaar door hartje Parijs liep, stuitte ze tijdens haar wandeling op een bijzonder object. Onmiddellijk ging haar creatieve brein aan het werk: ‘Hier moet ik iets mee’, dacht ze, en zo ontstond het originele idee voor een volledige tuin make-over in Florissant Stijl.

Het is vaste prik voor Cynthia: elk jaar reist ze voor Florissant Design af naar de interieurbeurs Maison&Objet in Parijs. Vorig jaar werd ze tijdens dat bezoek geïnspireerd door een horecagelegenheid aan de Seine. De zaak huisde namelijk in een omgebouwde zeecontainer. “Aan het water stonden tafeltjes en stoeltjes, en vanuit de omgebouwde container brachten ze hapjes en drankjes”, vertelt de eigenaresse van Florissant Design.

Foto: Florissant Design (Container in Parijs)
Foto: Florissant Design (Container in Parijs)

Een bijzondere tuinverbouwing

Eenmaal terug in Amersfoort, begon het tekenwerk en ontstond er een geheel nieuw Florissant Design project. ‘Geheel nieuw’, want voor Florissant Design was dit het eerste grote project waarbij een tuin nieuw leven in wordt geblazen. Het containerproject nam op papier al snel vorm aan en Cynthia besloot om het project eerst in haar eigen achtertuin uit te voeren. “Natuurlijk is het best een spannend en groot project, maar dat is ook wel echt waar Florissant Design voor staat. Het mag wat mij betreft allemaal nét even iets anders.”

Heel precies meten

Niet alleen het ontwerp is bij een dergelijk project belangrijk, ook secuur meten is cruciaal. “De container werd met een hijskraan over het huis getild en op z’n plek neergezet. De tuin is zes meter en tien centimeter breed en de container exact zes meter. Met een marge van tien centimeter, kan je een rekenfout in dit geval echt niet maken”, legt de eigenaresse van Florissant Design uit.

Het grote tuinproject begint zichtbaar een mooie vorm te krijgen

In oktober 2019 begint de grote tuinverbouwing officieel. De container wordt op de juiste plek in de tuin gezet en Cynthia kan aan de slag met de tekeningen die ze heeft gemaakt. “Toen de container net werd geplaatst, zat er nog geen opening in. Het was een groot, blauw gevaarte in de tuin.”

“Hij leek totaal nog niet op het ontwerp dat ik had uitgetekend, compleet met open haard, glazen pui, verlichting, internet en een dakterras. Maar toen de container eenmaal stond, kon ik zelf aan de slag en ben ik begonnen met schilderen en het zoeken naar spullen die ik kon plaatsen zodra het schilderwerk klaar was.”

De grote container in de tuin begint zichtbaar een mooiere vorm te krijgen. En niet alleen de container krijgt een make-over, maar ook het stuk tuin vóór de container wordt grondig aangepakt en opnieuw bestraat. “Ik heb, net als bij andere verbouwingen, heel veel zelf gedaan, maar ik heb ook hulp gehad van bekenden. Die hebben dan weer meer verstand van bestraten of van metaalbewerking.”

Het voorjaar

“In de winter lag de bouw even stil, maar nu in het voorjaar gaan we weer verder. We hadden in de winter gelukkig al heel veel gedaan. Nu gaan we de buitenkeuken afwerken, de glazen wand komt in de container en we gaan beginnen aan het dakterras. We zijn super hard aan het werk om alles helemaal af te krijgen”, zegt Cynthia.

Wil jij zien hoe het project in de tuin eruit ziet, zodra het helemaal klaar is? Blijf op de hoogte en laat je inspireren door Florissant Design, door dit project en nog vele andere inspirerende opdrachten van Florissant te volgen via Instagram en via Facebook.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Florissant Design. Meer over Florissant Design ontdekken?

Florissant Design dienstverlening

Geopend08:30 - 17:00

Gerrit van Stellingwerfstraat 95, Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening

Lees verder:

Maak je huis lenteproof en win een Huis & Tuin Cadeaukaart van €100,-

Heb jij de weerberichten voor de komende tijd al gezien? Er komt nog meer lenteweer aan! Nu we allem...

Verhuizen, of toch verbouwen? Zo ziet je huis eruit na een verbouwing door Florissant Design

Florissant bestaat tien jaar! ‘Het leukste was het verbouwen van een brandweerbus’

adv.