Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze huizen van voor 1900 staan te koop in Amersfoort

Door Roeliene Bos 9 februari 2019

Voor wie gaat er nog meer niets boven een karakteristiek huis? Niks geen kaarsrechte muren, vloerverwarming, perfect geïsoleerde wanden en zonnepanelen op het dak. Niet bang voor een onderhoudsplan? Dan zijn dit de huizen voor jou. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

’t Havik

En of dit huis van voor 1900 is. Je mag zelfs nog een een paar eeuwen terug, want het voorhuis van deze woning is gebouwd in 1648(!). Het mooiste is dat een aantal van de historische details bewaard is gebleven, zoals de marmeren tegels, plafonds met ornamenten, versierde schouwpartijen en de eiken spiltrap. Het gebouw is niet voor niets een Rijksmonument, dus je moet er wel goed voor zorgen.

Lange Beekstraat

Je zou het misschien niet zo snel zeggen, maar dit huis is toch echt voor 1900 gebouwd; in 1880 om precies te zijn. De binnenkant is gemoderniseerd, dus dat het een oud huis is, merk je eigenlijk niet zo. Zo is er een badkamer met zwevend toilet aanwezig en heeft de zolderverdieping twee grote geïsoleerde dakramen.

Valkestraat

Dit snoepje uit 1880 is al vaker voorbijgekomen in een van onze lijstjes. Blijkbaar was de € 298.000 k.k. die ze ervoor vroegen te veel, want inmiddels is de prijs verlaagd naar € 275.000 k.k. Het is natuurlijk een hoop geld voor zo’n klein huisje, maar wij smelten nog steeds weg bij de foto’s.

Arnhemseweg

In 1895 bouwden ze dit nederige stulpje in het Leusderkwartier. Met name bijzonder aan deze woning, is de tuin. Die is lekker diep – maar liefst 16 meter – en ligt op het zuid-westen. Er staat een tuinhuisje in dat voorzien is van elektra en isolatie, dus als je ooit nog een boek wil schrijven in alle rust, is dit de plek die je moet hebben. En mocht je in de tuin de afwas willen doen (geen idee waarom je het zou willen), kun je gebruik maken van de buitenkraan met gootsteen.

Langegracht

We snappen dat een ruime vier ton veel geld is voor een woning, maar hoe vaak krijg je nou de kans om aan de Langegracht te wonen? Waarom deze woning uit 1895 al meer dan zes maanden te koop staat, is ons een raadsel. De locatie is perfect, het dakterras megazonnig en er staat een bijzondere open haard in het midden van de kamer.

Lees ook:

Huis zoekt baas: 5 x deze huizen staan al lang te koop in Amersfoort

Ze zijn hartstikke leuk, maar toch staan ze al meer dan zes maanden op Funda: deze vijf leuke paleis...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.