Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van popcorn tot M&M’s: 7 x deze speciaalwinkels willen wij ook in Amersfoort

Door Carin van der Meij 23 juli 2020

Van popcornwinkel tot een dropshop: ondernemers over de hele wereld openen winkels waar je maar een soort product koopt. We deden online inspiratie op in binnen- en buitenland en zagen verschillende ‘monowinkels’ die we ook wel in Amersfoort willen. Kleine waarschuwing: van dit lijstje krijg je gegarandeerd trek in iets lekkers.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

KitKat-winkel

 

View this post on Instagram

 

Have you visited us at @johnlewisandpartners yet? 🍫 Find us in store now to create your break and personalise your own KITKAT ❤️

A post shared by KitKat Chocolatory (@kitkatchocolatoryuki) on

Hier gaat je chocoladehartje toch sneller van kloppen: een winkel met alleen maar KitKat-producten in superveel verschillende smaken. Heerlijk! Een bezoekje aan deze speciaalzaak gaat vast en zeker gepaard met veel keuzestress, want hoe kan je kiezen uit zoveel lekkers?! Maar toch: wij willen net als Tokio en Londen deze shop in onze stad.

IJsshop met zwarte ijsjes

 

View this post on Instagram

 

#LittleDamage cones taste better when you share with friends. Tag someone who hasn’t visited yet! ⚡

A post shared by Little Damage Ice Cream Shop🍦 (@little.damage) on

Een ijswinkel is zeker een speciaalwinkel, maar niet uniek. Zo zijn er in Amersfoort behoorlijk wat ijswinkels. Toch kun je er geen eentje vinden zoals bijvoorbeeld ijsparadijs Little Damage in Los Angeles. Hier zijn ze gespecialiseerd in zwarte ijsjes. Huh? De ijsjes worden gekleurd met een speciaal soort houtskool, maar daar proef je niets van. Het product is een hit: van heinde en verre komen mensen hiernaartoe om te proeven. Zou IJs van Vitelli ook een zwart ijsje op het menu hebben?

Koekjesdeegwinkel

 

View this post on Instagram

 

What is your favourite flavor? We can’t make a choice, how about you? 🙈 #cookiedough #bakersdough #yoursweetescape #flavour

A post shared by Baker’s Dough (@bakersdough) on

Snoep jij ook altijd – tijdens het bakken – van de koekjesdeeg? Als je je gang gaat, blijft er geen koekje meer over. Herkenbaar? Dan sta jij vast ook te springen om een monowinkel in koekjesdeeg. Zo spotten wij Baker’s Dough in Utrecht. De shop verkoopt bolletjes koekjesdeeg die je eventueel nog kunt aankleden met toppings en ijs. Als het aan ons ligt, komt er ook een filiaal in Amersfoort.

Dropwinkel

In Groningen spotten wij een shop die zich volledig richt op drop. Je gelooft het niet, maar ze verkopen driehonderd verschillende soorten en smaken. Wauw! Zo’n dropwinkel in onze stad zou fan-tas-tisch zijn!

Jamwinkel

Jam, jam en nog eens jam! Als je fan bent van deze delicatesse, dan word jij vast en zeker blij van deze speciaalwinkel. Klein minpuntje: deze jamwalhalla is in Frankrijk. Zelfs voor de echte fans is dat een tikkeltje te ver, dus welke ondernemer voelt zich geroepen om een jamwinkel in onze stad te beginnen?

M&M-store

In New York, Las Vegas, Orlando, Londen en Shanghai kun je je verlekkeren in een heuse M&M-winkel. Als het aan ons ligt wordt Amersfoort aan dit lijstje met locaties toegevoegd. In de winkels zie je buizen vol met M&M’s in allerlei kleuren en smaken. Eentje kiezen is bijna onmogelijk! Wist je dat je bij de Pathé in Amersfoort ook M&M’s kan tappen? Ze hebben wel maar één soort, dus deze tip werkt alleen voor mensen die van de M&M’s met pinda houden.

Ik wens, ik wens…

Wat zou jij nog graag willen zien in Amersfoort? Een speciale winkel voor pindakaas? Een winkel waar ze alleen maar zure matten verkopen? Roept u maar!

 

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.