Rob verkoopt al dertig jaar bedden: ‘Iedereen wil op zijn zij slapen, maar dat weten ze nog niet’

Aangeboden door Morgana Amersfoort 24 oktober 2018

“Vlak na de vakantie is het hier altijd het drukst”, vertelt Rob van Morgana Amersfoort. “Dan heeft iedereen in een goed hotelbed gelegen en vragen ze zich af waarom ze thuis niet zo lekker liggen. Dat kan ik ze wel uitleggen.” En daar heeft hij een extra hip middel voor: de slaaptest in de meetcabine van Morgana. 

“Goed en gezond slapen, dat kun je niet aan de buitenkant van een bed zien. Dat moet je ervaren”, vertelt Rob. Deze beddengoeroe is daarom hartstikke blij met de slaaptest van Morgana. Met behulp van een bed met een automatisch verstelbare lattenbodem, kun je in acht minuten ervaren wat tien jaar gezond en goed slapen voor jou kan betekenen. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand er niet enthousiast uitkwam.”

Slaap-DNA®

Nadat je een aantal minuten op je rug en je zij hebt gelegen, calculeren de sensoren in de lattenbodem op welke plekken je meer ruimte moet krijgen. Indien nodig – en dat is het eigenlijk altijd – gaat de lattenbodem op een aantal plekken omlaag. En we kunnen je een ding vertellen: dat is een heel bizar gevoel. “Je ligt volledig geprofileerd, met een rechte ruggenwervel. Thuis ligt niemand geprofileerd, dus het is een heel verschil”, verklaart Rob onze ervaring. Nadat je superontspannen hebt gelegen, gaat de lattenbodem weer terug naar zijn originele staat. En dat ligt ineens lang niet meer zo lekker. “Iedereen heeft zijn eigen slaap-DNA®, dat meet deze cabine honderd procent nauwkeurig. Ik kan je op basis daarvan een bed adviseren waar je de komende tien jaar goed en gezond op slaapt. En daar geven we ook nog eens 365 slaapgarantie op.”

Scoliose

Morgana Amersfoort
Medewerkster Hilly Mullens, die bij Morgana wilde werken nadat haar zoon met ernstige scoliose een goed bed aangeraden kreeg.

Ja, zelfs mensen met scoliose. Sterker nog: júist mensen met scoliose. “Sinds twee maanden hebben we een vrouw in dienst die met haar zoon op zoek was naar een nieuw bed. Hij heeft ernstige scoliose en kon daardoor nauwelijks slapen. Zij hebben hier een geprofileerd bed voor hem gekocht en zijn slaapproblemen waren zo goed als opgelost. Dat vond ze zo mooi, dat ze een paar maanden geleden reageerde op een openstaande vacature. Ze wilde meer mensen met rugklachten helpen.” Voor Rob is de slaaptest een ideale oplossing. In plaats van mensen van bed naar bed te sturen om te testen of het lekker ligt, kan hij met acht minuten een correct advies uitbrengen. “Het is ontzettend effectief.”

Slaap jij wel goed?

De testcabine waar de slaaptesten worden uitgevoerd

Als je je bedenkt dat je zo’n derde van je leven in bed doorbrengt, begrijp je waarom Rob zo gepassioneerd is over de slaaptest. “Je kunt heel veel geld uitgeven aan een bank, maar daar breng je lang niet zoveel tijd op door als in je bed. Je moet gewoon niet besparen op het meest gebruikte meubelstuk dat je in huis hebt. Dat moet goed liggen.” Merk je dat je veel draait in bed of constant op je buik of rug draait? Dan is de kans heel groot dat er veel te verbeteren valt aan je slaapsysteem. “Eigenlijk wil iedereen op zijn zij slapen, maar dat weten ze nog niet. Die positie is de enige manier om je wervelkolom in een ontspannen positie te manoeuvreren. Dat kan ik wel zeggen, maar je moet het gewoon ervaren.”

Slaaptestweken

Tot en met 16 december kun je gebruik maken van de slaaptestweken bij Morgana Amersfoort. Je mag gratis in de cabine liggen – sowieso leuk om een keer te ervaren – en er gelden diverse acties. Zo krijg je tot dertig procent korting op boxsprings en hebben ze een stapelkorting die kan oplopen tot twintig procent. Wil je daar meer over weten? Dan kijk je op de speciale actiepagina van de slaaptestweken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Morgana Amersfoort. Meer over Morgana Amersfoort ontdekken?

Morgana Amersfoort woonwinkels

Nu gesloten13:00 - 17:30

Nijverheidsweg-Noord 11, Amersfoort

Bekijk meer:woonwinkels

adv.