Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Duurzaam winkelen: bij deze ondernemers draag je bij aan een betere wereld!

Door Margriet Alblas-Polderman 16 oktober 2019

Eerlijk ondernemen, zero waste, de aarde is hot! Ondernemers in Amersfoort zetten zich graag in voor een betere wereld. Bij wie moet je zijn voor mooie aankopen die ook de wereld een beetje mooier maken? Wij presenteren:

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

SMIR store: zero waste

Foto: SMIR

Weleens zelf shampoo gemaakt? Of deodorant? Bij SMIR vertellen ze je er alles over! Ze geven workshops en verkopen producten voor iedereen die de aarde een warm hart toedraagt. De hele winkel ademt de zero-waste-visie. Zo zijn de producten onverpakt en krijg je geen geprint bonnetje bij je aankoop, die sturen ze je per mail. Klein detail, groot effect!


Meer over SMIR ontdekken?

SMIR conceptstores

Mooierstraat 19-21, Amersfoort

Bekijk meer:conceptstores

Biotruck: biologische boodschappen van de boer om de hoek

Foto: Bio Truck

Een supermarkt die je boodschappen thuis aflevert kennen we wel, maar de Biotruck doet er nog een duurzaam schepje bovenop! Alles is er biologisch en wordt direct van kleine leveranciers uit Amersfoort bij jouw voordeur afgeleverd. Zo ondersteun je onze lokale boeren, bakkers en slagers én eet je biologisch. Zo draag je een dubbelmooi steentje bij aan een betere wereld.


Meer over Biotruck ontdekken?

Biotruck boodschappen

GeopendHele dag

Anthonie Fokkerstraat 61 P, Barneveld

Bekijk meer:boodschappen

Blur your life: shoppen in andermans kledingkast

Foto: Facebook Blur your life

Ook bij Blur your life zijn ze graag goed bezig. Je vindt er producten van ambitieuze ondernemers die een verschil willen maken. Van vegan accessoires en vers geplukte bloemen, tot eerlijke kinderkleding. Ook leuk: iedere maand staat er een kledingrek met fijne tweedehands outfits van een blogger/vlogger of andere Amersfoorter met een goede smaak. Zo zie je er goed uit, voor een mooi prijsje!


Meer over Blur your life ontdekken?

Blur your life cafés

Gesloten10:00 - 17:00

Mooierstraat 18, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Nieuwe Stadsboeren: moestuinieren in het centrum

Foto: Nieuwe Stadsboeren

Braakliggend terrein in de stad kun je prima gebruiken als moestuin, vinden de initiatiefnemers achter Stichting Nieuwe Stadsboeren. Je huurt hier een moestuinbak voor maar €40,- per seizoen. Heb je niet zulke groene vingers, maar wel zin in veel gezelligheid? De stichting geeft workshops en er is een mogelijkheid tot gezamenlijk moestuinieren. Pluk jij straks je lunch uit je eigen moestuin?


Meer over Nieuwe Stadsboeren ontdekken?

Nieuwe Stadsboeren boerenbedrijven

Bekijk meer:boerenbedrijven

De Wereldwinkel: eerlijk is eerlijk

Foto: Wereldwinkel

Wij juichen die nieuwe, hippe initiatieven alleen maar toe, maar vergeet De Wereldwinkel niet! Hier verkopen ze al jarenlang producten die eerlijk zijn voor de wereld én voor de mensen die het maken. Alles wat je hier koopt draagt positief bij aan iemands situatie ergens anders op de wereld. Mooi, toch?


Meer over Wereldwinkel Amersfoort ontdekken?

Wereldwinkel Amersfoort

Gesloten10:00 - 17:00

Kamperbinnenpoort 1, Amersfoort

Het Lokaal

Foto: Het Lokaal

Honger gekregen van het shoppen? Schuif aan bij Het Lokaal. Hier branden ze hun eigen koffie én brouwen ze hun eigen bier. Ze hebben er een streekwinkel voor je dagelijkse boodschappen en een restaurant waar ze werken met lokale producten. Leuk om te weten: de meeste producten in de winkel zijn gemaakt binnen 50 km van Het Lokaal.


Meer over Het Lokaal ontdekken?

Het Lokaal supermarkten

Geopend08:00 - 23:00

Oliemolenhof 90, Amersfoort

Bekijk meer:supermarkten

Lees meer:

Tof, deze Amersfoortse initiatieven staan in de duurzame top 100

Een ranglijst van de meest groene denkers en doeners in Nederland, dat is de Duurzame 100 van Trouw....
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.