Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle Amersfoortse winkels mogen open op Eerste en Tweede Pinksterdag

Door Melt Pels 16 mei 2020

Huh, normaal zijn alle winkels in Amersfoort toch dicht op Eerste Pinksterdag? Klopt, maar de gemeente Amersfoort heeft de plannen dit jaar omgegooid. De reden? Door het winkelende publiek te spreiden over twee dagen kunnen we met z’n allen de coronamaatregelen beter naleven. 

We mogen weer meer naar buiten, maar de regels zijn duidelijk: vermijd drukte en houd afstand. 

Verzoeken

Elk jaar dienen meerdere winkeliers een verzoek in om open te mogen op Eerste Pinksterdag. Dit jaar is geen uitzondering: “Opnieuw krijgen we verzoeken om op Eerste Pinksterdag open te gaan, niet alleen van de supermarkten, maar ook van tuincentra en grote detailhandelsketens, zoals Mediamarkt”, laat de gemeente Amersfoort aan het AD weten.

Op 11 mei maakte de gemeente bekend dat winkeliers ook op Eerste Pinksterdag hun deuren mogen openen. Door beide Pinksterdagen de deuren te openen, moet het makkelijker worden voor winkeliers om het maximale aantal bezoekers aan te houden.

Niet open

We belden met een aantal winkels in de binnenstad. “We wisten niet eens dat we open mochten” vertelt Sanne van Sweet Sisters. Het is volgens haar nog maar de vraag of winkeliers de deuren openen. “Ik ben al zes dagen in de week open. Ik denk dat ik gewoon ga genieten van mijn vrije zondag.”

Meer lezen?

Nieuwe service: je kunt bij deze opticien privé shoppen

Ben je toe aan een nieuwe bril, of is je huidige montuur aan vervanging toe? Dan kan het zijn dat je...

Oproep: laat jouw woning zien in een virtuele editie van ‘binnenkijken bij’

Proef Amersfoort 2020: iets anders, net zo lekker

De sluis bij de Koppelpoort is ontstopt

Meer over

Winkelen

adv.