5 x de leukste winkels in Amersfoort volgens locals

Elke week vragen we een Amersfoorter het hemd van het lijf over zijn/haar favoriete plekken in de stad in de rubriek Leuk volgens Locals. Van restaurants tot parken tot winkels. Deze week hebben we vijf lievelingswinkels van verschillende locals op een rijtje gezet. Brengen ze jou op nieuwe ideeën?

SMIR

Foto: SMIR

SMIR is mogelijk wel een van de meest genoemde winkels in de rubriek Leuk volgens Local. Local Hatice: “In deze no-waste winkel in de Mooierstraat kom ik ook graag. Volledig duurzaam, fantastisch! Ze hebben hele handige dingen zoals wattenschijfjes. Die ga ik niet online bestellen, dan betaal je veel verzendkosten. Het is fijn dat ze bij SMIR al hebben uitgezocht waar de producten vandaan komen, dan hoef ik dat niet meer te doen. Ik koop er ook cadeautjes. Ik geef graag een boek, zeep of sieraden. En dan kan ik ook meteen wat bewustzijn meegeven.”

SMIR

5,0
(3)

Mooierstraat 19-21, 3811 EB Amersfoort

Meer informatie

BLUR
Foto: Facebook Blur your life

Bij BLUR komen wij Amersfoorters voor de lekkere koffie, maar óók voor de duurzame artikelen die je er kunt kopen. Local Maaike: “Ik vind het leuk om af en toe even winkeltjes te kijken. Bij ons in de straat zit SMIR, the zero waste lifestyle store. Die meiden hebben echt hun eigen kijk op producten. Maar ook weer de sfeer, de uitstraling en het rustige gevoel wat je daar krijgt vind ik leuk. Mensen bewust maken van hoe het ook anders kan, dat probeer ik ook te doen bij Blur. Mensen even laten nadenken over wat ze kopen. Mijn persoonlijke criteria zijn: niet op dieren getest, duurzaam, en het liefst vintage. Ik snuffel ook bij onszelf in de winkel. Wij hebben elke maand een andere kast, met steeds een andere eigenaar. Klanten huren onze kast en verkopen via onze kast hun vintage kleding. Het is tot 2020 helemaal volgeboekt, het werkt echt goed. Hier shop ik wel het meest!”

Blur

4,6
(146)

Mooierstraat 18, 3811 EB Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Het Lokaal

Foto: Het Lokaal

Gezond en lokaal shoppen doe je bij Het Lokaal. Local Nicky: “Op vrijdagavond kun je superlekkere pizza eten bij Het Lokaal. Volgens mij zijn het zuurdesem pizza’s. Ze hebben niet megaveel toppings, maar als de basis goed is, hoeft dat ook niet. Het Lokaal vind ik sowieso leuk, ik doe er veel boodschappen. Vooral groenten en fruit. En het brood vind ik hier heerlijk, van van Elsenburg & Sebastiani Broodmakers: vers gebakken, met zo’n knapperige korst. Ik wil niet anders meer. Het Lokaal is echt mijn go-to plek voor brood!”

Het Lokaal

4,5
(463)

Oliemolenhof 90, 3812 PB Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

De markt

Misschien technisch gezien geen winkel, maar wel een van de populairste plekken om spulletjes te kopen onder locals: de markt op de Hof. Local Freya: “Op zaterdagmiddag wandel ik een beetje rond over de markt, eet ik een visfrietje of een warme stroopwafel. Ik koop er altijd groenten, kaas en brood en maak graag een praatje met mensen die er werken. Daarna doe ik een drankje op het terras.”

Kringloopcentrum

Foto: Facebook Kringloop Amersfoort Leusden

Hij blijft populair: het Amersfoortse Kringloopcentrum. Local Jeanine: ““Hey Macklemore, can we go thrift shopping? Nou, dat is zo’n beetje hoe ik mij altijd voel. Ik vind het onzin om dingen te kopen die te duur zijn en om dingen weg te gooien die nog prima bruikbaar zijn. Inmiddels is het echter tot zo’n obsessie gekomen dat ik hier alsnog net zoveel geld aan spullen uitgeef als in een normale winkel, omdat ik gewoon teveel leuke dingetjes zie. Een leuke oude plaat hier, een nieuwe poëziebundel daar. Oeps, wagen vol. O, en ze draaien hier altijd leuke muziek. Dan sta ik weer te swingen achter mijn kar vol met oude jasjes en gekleurde bloesjes.”

Kringloopcentrum Amersfoort – Leusden

4,1
(337)

Zwaaikom 21, 3812 PS Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Winkelen

Ga naar “Harde wind gooit roet in het eten: de Lieve Lentemarkt is afgelast”

Harde wind gooit roet in het eten: de Lieve Lentemarkt is afgelast

Ga naar “Vier het paasweekend met extra veel lente inspiratie voor thuis bij Eijerkamp”

Vier het paasweekend met extra veel lente inspiratie voor thuis bij Eijerkamp

Aangeboden door Eijerkamp Veenendaal

Ga naar “Tof! Op deze dag komt een vintagemarkt naar het Sint Jorisplein”

Tof! Op deze dag komt een vintagemarkt naar het Sint Jorisplein

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1”

Kruidvat dames gezichtsreiniging van € 2,19 voor € 1

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99”

L’oréal Paris Revitalift Clinical van € 39,99 voor € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Hoogpolig karpet € 32,95”

Hoogpolig karpet € 32,95

 • Action
 • Geldig t/m 28 maart 2023

Agenda

Ga naar “Alpe du Fles”

Alpe du Fles

 • Stadscafé Amersfoort
 • 2 april 2023
Ga naar “Amersfoort City Trail”

Amersfoort City Trail

 • 2 april 2023
Ga naar “Marathon Amersfoort”

Marathon Amersfoort

 • 11 juni 2023
Ga naar “Obstaclerun”

Obstaclerun

 • 2 juli 2023
Ga naar “033 SKATE”

033 SKATE

 • 26 mei 2023