Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Amersfoort in de spotlight: nieuw SBS6 programma ‘Green Make Over’ in onze stad opgenomen

Door Melt Pels 22 oktober 2020

SBS6 maakt Amersfoort nóg groener! Op zondag 1 november kun je zien hoe de Amersfoortse Iris Ursem en haar twee dochters hulp krijgen van het Green Make Over expertteam om hun flat energiezuinig, tochtvrij en milieuvriendelijk in te richten. 

Iris benaderde het programma met de vraag of de experts een oplossing hadden voor haar ongeïsoleerde woning in Liendert. In zowel de buitenmuur als het dak ontbreekt de isolatie, waardoor de flat in de zomer snikheet is en in de winter geen warmte vasthoudt. Tijd voor het team om daar eens verandering in te brengen.

Klimaat

Het Green Make Over team schiet door heel Nederland huishoudens te hulp met praktische tips en oplossingen. Ook wordt wethouder Astrid Janssen ondervraagd door programmamaker Gwen Jansen wat Amersfoort doet voor haar inwoners om hen te helpen als ze energie willen besparen thuis.

Foto: Green Make Over SBS6
Foto: Green Make Over SBS6

Green Make Over komt uit de koker van documentaire- en programmamaker Gwen Jansen. “De meeste mensen die zich bij mij aanmelden voor hulp, hebben geen idee waar ze moeten beginnen om energiezuiniger te leven en/of om klimaatstress thuis tegen te gaan. Eerste hulp is voor deze mensen hard nodig. Het is mijn missie als voormalig klimaatprutser om mensen op de mogelijkheden en kansen te wijzen. Beter voor de portemonnee, wooncomfort, gezondheid en ook nog eens beter om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan.”

Green Make Over

Als kijker zie je in het tv-programma in de vorm van een praktische ‘groene make over’ van een huis hoe je via diverse energie-slimme en klimaatvriendelijke tips en tools thuis je energieverbruik fors kan verlagen maar gelijktijdig wel lekker, comfortabel en stijlvol kan blijven wonen ondanks de klimaatverandering.

De aflevering is te zien op zondag 1 november 2020 om 16.00 uur op SBS6.

adv.