Van sportfysiotherapie tot personal training: Movement Club 033 heeft alles onder een dak

Door Roeliene Bos 27 januari 2018

Zodra je binnenstapt, komt het enthousiasme van het team van Movement Club 033 op je af. Een club van gepassioneerde sportprofessionals staat klaar om jou naar een hoger niveau te tillen, wat je doelen ook zijn. “We nemen echt de tijd voor je”, vertelt mede-eigenaar Damir Wijdenes. 

De officiële opening van Movement Club 033 was 14 januari, maar sinds 1 december lopen er al sporters rond in de gloednieuwe sportschool. Naast de eigenaren Stanley Bakker, Larissa Kooij en Damir Wijdenes vind je er een aantal zelfstandige ondernemers die ieder op hun eigen manier de sporters ondersteunen. Zo vind je er sportfysiotherapeut Rob van den Eshof, die in Movement Club 033 helemaal zijn plekje gevonden heeft. “Ik kan mijn specialiteit volledig benutten dankzij deze enorme professionele trainingsruimte”, vertelt Rob stralend. “Het is een grote speeltuin, net apenkooien.” Stanley en Larissa kenden Rob al een tijdje en verwezen geregeld klanten naar hem door. “Hij stond bovenaan het lijstje, dus we zijn blij dat hij hier wilde komen”, vertelt Damir.

Alles onder een dak

De eigenaren hebben een team samengesteld dat elkaar goed aanvult, zodat ze gemakkelijk klanten kunnen doorverwijzen. Rob: “Het is een heel fijn samenwerkingsverband. Ik kan bij de trainers aangeven dat een klant bepaalde oefeningen moet laten of dat de schouder niet in een bepaalde hoek mag komen. Zo houd je goed zicht op het herstel.” Naast de bevlogen fysiotherapeut zitten er nog een voedingscoach, een lifestylecoach en sinds kort een haptonoom in het team. “Zij geeft ook massages. De balans tussen sport en ontspanning is voor ons heel belangrijk”, aldus Damir. “Iedereen is daarnaar op zoek, toch?”

Hersteltijd

En die ontspanning is ook iets waar Rob zich op focust, in de vorm van een goede hersteltijd. “Als ik iemand behandel, kijk ik altijd naar hoeveel arbeid iemand levert, hoeveel hersteltijd iemand nodig heeft en hoeveel rust iemand neemt. Mensen hebben vaak het idee dat op een stoel zitten hersteltijd is, maar rechtop zitten is arbeidsintensief voor je lichaam. In het bos wandelen of yoga, dát is herstel.” Het is iets waar de meeste fysiotherapeuten zich niet zo mee bezig houden, merkt Rob. “Ik wil mensen helpen gerichter te trainen, zodat ze een kortere hersteltijd hebben. Beter nog, dat ze herstellen tijdens de training.”

Credits

Sporten bij Movement Club 033 gebeurt zonder abonnement, dus je zit nergens aan vast. “We hebben een eigen app ontwikkeld waarin je credits kunt kopen en opmaken. Het is eigenlijk een soort beltegoed”, aldus Damir. “Dat kun je weer inwisselen voor een boksles in onze boksring, een-op-een personal training, etc.” Helemaal handig is dat je het rooster van alle trainers, coaches en therapeuten kunt zien, zodat je vanuit je luie stoel alles kunt inboeken bij de persoon die jij wil. Maar welke les je ook kiest, je krijgt de volledige aandacht. Damir: “Een les bestaat uit een warming-up, veertig minuten sporten en tien minuten nabespreken. We nemen tijdens een les alle tijd voor je, de volgende staat niet direct al op de stoep.”

[mc4wp_form id=”688″]

Meer over Movement Club 033 ontdekken?

Movement Club 033 sport en bewegen

Nu gesloten07:00 - 22:00

Amsterdamseweg 25, Amersfoort

Bekijk meer:sport en bewegen
  • Wil jij een 'Nieuw in Amersfoort' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Amersfoort.

adv.