Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sporten in een koude- en warmtecabine helpt je sneller afvallen en het kan in Amersfoort

Aangeboden door FreezFit 16 oktober 2019

Op de Ariane 44 vind je FreezFit, een lifestyle studio voor vrouwen en mannen waar op een andere manier naar gezondheid wordt gekeken. Uniek is de cryotherapie. Een cabine van -85°C waar je drie minuten in staat. Dit kan gecombineerd worden met sporten in een verwarmde cabine. Wat FreezFit zo bijzonder maakt? We zochten het voor je uit.

In januari van dit jaar zijn ze bij Freezfit gestart met Whole Body Cryotherapie. “Dit betekent dat je lichaam drie minuten wordt blootgesteld aan een temperatuur van -85 °C.” En waar is dat precies goed voor? “De kou heeft veel voordelen voor je gezondheid zoals: vermindering van chronische pijnklachten, gewichtsverlies, bevordering van sportprestaties, herstel na intensieve training, vermindering van overgangsklachten, beter slapen, meer energie bij burn-out klachten en nog veel meer. Door de kouprikkel word de doorbloeding van organen enorm gestimuleerd. Dit heeft invloed op ons zenuwstelsel, immuunsysteem en hormonaalsysteem.”, vertelt Antoinette.

Tekst gaat verder onder de foto.

©Freezfit

Van koud naar héél warm

Bij FreezFit train je niet op loopbanden en roeimachines, maar in warmtecabines. “In de cabine met infrarood warmtestraling voer je 30 minuten specifieke spieroefeningen uit. De temperatuur in de cabine stimuleert een snelle vetverbranding. Je hoofd blijft koel omdat deze buiten de cabine blijft”, vertelt Antoinette. “De cabine heeft verstelbare hand- en voetlussen met daaraan een gewicht. De intensieve oefeningen hebben effect op de plaatsen waar jij af wilt vallen. Er zijn verschillende oefenschema’s voor verschillende zones. Bijvoorbeeld: benen, buik, algemeen body en rug.”

Tekst gaat verder onder de foto.

©Freezfit

Combinatie

Sneller gewichtsverlies behaal je door te starten met cryotherapie en daarna te trainen in de warmtecabine. “De combinatie werkt voor mensen die willen afvallen echt heel goed. Cryotherapie bevorderd de stofwisseling en vetverbranding. Als je daarna ook nog gaat trainen in de warmtecabine wordt dit effect versterkt. Dat uit zich in enorme figuurcorrectie en verlies van centimeters. Daarnaast heeft het invloed op cellulite en huidversteviging. De resultaten in combinatie met een normaal gezond eetpatroon zijn al binnen een maand meetbaar. Dit meten we wekelijks in de studio (niet verplicht). Op deze wijze proberen we de mensen te blijven motiveren.”

Rolmassage

Bij het sporten in de warmtecabine hoort ook de massagebank met rollers. Dat klinkt lekker, hè! “Hierdoor kun je een half uur lang heerlijk relaxen en het heeft ook nog eens effect op je lichaam. Het ondersteunt namelijk het afvallen en verstevigd de huid. Het is ideaal voor de benen, buik, taille, heupen, billen en dijen. De bloedsomloop wordt door de rollers gestimuleerd en verhoogd. Dit zorgt ervoor dat de huid en het bindweefsel strakker worden.”

Ben jij nieuwsgierig geworden? Bij Freezfit kun je een combi knipkaart aanschaffen. Hiermee kun je voordelig sporten én gebruik maken van de cryocabine.


Meer over FreezFit ontdekken?

FreezFit sport en bewegen

Vandaag gesloten

Ariane 44 , Amersfoort

Bekijk meer:sport en bewegen

adv.