Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Let the games begin: schrijf je in voor het NK Stoepranden in Amersfoort

Door Annemarie Degens 2 augustus 2019

Weet je nog, vroeger, toen je ging stoepranden met je vriendjes of vriendinnetjes? Vergeet het kinderspel, want in Amersfoort brengen we het spel tot een heel nieuw level: er komt namelijk een heus NK Stoepranden aan!

Stoepranden ging als volg: je stond tegenover elkaar op een stoep en het was de bedoeling een bal precies zo te gooien dat ‘ie de rand van de stoep raakte en terugkaatste. Precies dit vergeten Oud Hollandsch spel staat centraal tijdens het NK Stoepranden en je kunt je nu inschrijven.

van 6 jaar tot 75+

Op 29 en 30 augustus worden de voorrondes gehouden en er zijn zes verschillende leeftijdscategorieën. De jongste categorie is 6 t/m 10 jaar, de oudste 75+. Dat betekent dat iedereen kan meedoen! In dertig verschillende gemeenten door het hele land, worden de lokale voorrondes gehouden. De winnaars mogen door naar de grote landelijke finale!

Stoepranden wordt 1 tegen 1 gespeeld. Iedereen kan meedoen, of je nu 10 of 100 bent! Wie als eerste 15 punten heeft verzameld, wint het spel. De maximale speeltijd bedraagt 8 minuten en je mag elkaar ook afgooien.

Finale

De eerste voorronde is op 29 augustus in de Rameaustraat. De tweede voorronde is op 30 augustus op de parkeerplaats van gymzaal de Bieshaar. De grote landelijke finale wordt ook in Amersfoort gespeeld. Samen met Jantje Beton organiseren de buurtsportcoaches op 22 september de landelijke finale bij de Wagenwerkplaats.

Ben jij wel in voor een potje stoepranden? Schrijf je dan in voor de voorrondes via de website van de SRO.

Meer over

Doen Sport

adv.