4 sporten die leuker zijn dan je standaard workout

Door Charella Hulsbosch 13 november 2017

Natuurlijk, ieder z’n ding: sommige mensen genieten ervan om zich in de sportschool in het zweet te werken. Maar wat nou als dat je ontzéttend saai lijkt, maar je toch graag fit blijft? Dan zijn er gelukkig nog héél veel andere leuke sporten waarmee je de nodige calorieën verbrandt en waarbij je ook nog eens een flinke dosis fun hebt. Wij zetten de leukste sporten voor je op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Bij het circus

Foto: ANP

Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij circus Amersfoort terecht voor hun wekelijkse portie beweging. Leer koorddansen of acrobatiek, niet alleen goed voor je maar ook nog eens leuk.

Circus Amersfoort sportcentra

Soesterweg 314b, Amersfoort

Bekijk meer:sportcentra

Hot yoga

Yoga kennen we allemaal, maar voeg daar een flinke dosis hitte aan toe en je hebt ineens een hele andere workout. Je schijnt er nog meer van tot rust te komen en je lichaam verliest net even wat extra gifstoffen.

Club Pellikaan sportcentra

Nu open09:00 - 18:00

De Brand 5, Amersfoort

Bekijk meer:sportcentra

Salsa dansen

Wist je dat je met dansen ongeveer evenveel calorieën verbrandt als met wandelen, fietsen of zwemmen? Volgens de Britse dokter Vincent Forte is dansen zelfs gezonder dan aerobics of joggen… Terwijl jij op zwoele salsamuziek in de rondte zwiert en draait, ben je dus hartstikke sportief bezig. En het allerbelangrijkste: het is hartstikke leuk! Per januari starten er bij salsa dansschool DolcAventura weer cursussen salsadansen.

Salsa Dansschool DolcAventura dansscholen

Sportpark Bokkeduinen 11, Amersfoort

Bekijk meer:dansscholen

Paaldansen

En dan gaan we nu ondersteboven in de paal hangen’. Say whuuuut!? Grote kans dat je de eerste paar keer geen idee hebt wat je met die paal aan moet, maar reken maar dat je van paaldansen supersoepel en sterk wordt. Overigens associëren veel mensen deze sport met nachtclubs en wilde fantasieën, maar bij paaldansen in de sportschool is er weinig erotisch aan. Nope, het gaat hier vooral om spierontwikkeling, krachttraining en natuurlijk om plezier hebben.

Meer over deze sport lees je in dit interview met een instructrice.

A-dance dansscholen

Vandaag gesloten

Astronaut 12, Amersfoort

Bekijk meer:dansscholen
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport