Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Pakjesavond 2019 in Amersfoort: zo ben je voorbereid

Door Juliette Schmitt 3 december 2019

Kinderen in Amersfoort wachten al een tijdje met smart op pakjesavond. Naast dat Sinterklaas en de pieten langskomen (hallo, superspannend!), zijn de cadeaus in de jutezak ook meer dan welkom. Ben jij klaar voor dit Hollandse familieavondje?  

Openingstijden op pakjesavond in Amersfoort

Iedereen weet: de goedheiligman komt nooit met lege handen aan. Cadeautjes op pakjesavond zijn dan ook een must. Maar ook Sinterklaas kan wel eens iets vergeten. Met als gevolg: last minute de stad in om snel items van het verlanglijstje te scoren. Maar let op: de meeste winkels in Amersfoort sluiten op sinterklaasavond rond 17.00 uur. Op tijd inkopen doen dus.

Tip: ga op tijd naar huis

Amersfoorters zijn natuurlijk niet de enige die pakjesavond vieren. Heel het land viert op donderdagavond de verjaardag van de sint. De ANWB gaat uit van een vroege avondspits op pakjesavond. De eerste files worden donderdag rond 15.00 uur verwacht, het drukste moment zal rond 17.00 uur zijn. Wil je voorkomen dat je in de ‘sintspits’ komt? Ga dan op tijd naar huis en houd de actuele verkeerssituatie in de gaten.

Speelgoed op pakjesavond

Op tijd naar huis? Check. Staat in de agenda. Het enige wat je dan nog nodig hebt voor een succesvolle avond zijn de cadeautjes natuurlijk. Wij speurden de binnenstad van Amersfoort af op zoek naar speelgoedwinkels:

koffieboetiek

6 x speelgoedwinkels in Amersfoort

Heb je binnenkort een kinderverjaardag, of speel je voor Sinterklaas? En heb je geen idee waar je mo...

Nog even nagenieten van de intocht van Sinterklaas:

De lieve goede Sint is aangekomen in Amersfoort en dit zijn de foto’s

De lieve goede Sint is aangekomen en dit zijn de foto’s (deel 2)

adv.