Alles wat je wil weten over de intocht van Sinterklaas in Vathorst

Door Roeliene Bos 14 november 2018

Nadat Sinterklaas en zijn Pieten de Eemhaven zijn binnengevaren op zaterdag 17 november, doet hij het een week later op zaterdag 24 november nog eens dunnetjes over in Vathorst. Hij komt rond 18.00 aan wal in de Markenhaven nadat hij langs een prachtig verlichte route heeft gevaren.

Om 17.00 vertrekt de boot van Sinterklaas bij Sloepverhuur Vathorst aan de Durgerdamhaven. Vervolgens vaart hij via de Weterkingkade, Gaastgracht, Hardewijkkade, Huizenkade, Muidenkade, Voldendamkade, Laak, Urkgracht en de Schellingwoudegracht de Markenhaven binnen. Die is dan prachtig versierd en verlicht, evenals de huizen langs de route. De organisatie hoopt op een hoop sfeervolle lichtjes van de bewoners aan het water.

Muzikaal onthaal

De Sint kan in de Markenhaven rekenen op een muzikaal onthaal, inclusief een grote Pietenband en veel Danspieten. Daarna stapt hij op zijn paard richting het winkelcentrum, uiteraard begeleid door zijn Pieten en de kinderen die hem opgewacht hebben. Rond 19.30 komt hij aan op het Leeghwaterplein voor het ICOON, zijn vaste logeeradres, waar hij om 19.45 gaat slapen. De oudere kinderen kunnen tussen 20.00 en 21.00 dansen op de muziek van DJ-Piet. Die is overigens een groot deel van de avond nergens te vinden, wat de vraag oplevert of hij wel is meegevaren vanuit Spanje. De kinderen in Vathorst mogen helpen zoeken naar de muzikale Piet, wat weer wat extra spektakel oplevert.

programma Sinterklaas 2018 Amersfoort

Het volledige programma van Sinterklaas in Amersfoort – inclusief activiteiten

Ja, het duurt nog even, maar een goede voorbereiding is alles. Het Sinterklaasprogramma 2018 in Amer...

adv.