Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Na vuurwerkvrije, nu ook een vuurwerkblije zone in Amersfoort

Door Juliette Schmitt 6 december 2019

Eerder schreven wij al over het initiatief voor de vuurwerkvrije zone. Het eerste tegengeluid hierop kwam al snel daarna bij ons op de redactie binnen in de vorm van een vuurwerkblije zone. Een volledig ander initiatief en wij schatten zo in dat dit komt vanuit de voorstanders van vuurwerk… 

Om te ontdekken wat de vuurwerkblije zone precies inhoudt, bekeken wij de website van het initiatief. Het blijkt om een initiatief te gaan vanuit de vuurwerkfederatie. Op de website lezen wij het volgende: ‘Organiseer samen mooi vuurwerk bij u in de buurt. Vraag een vuurwerkblije zone aan! Als de aanvraag is goedgekeurd zullen wij u een digitale poster opsturen die u kunt gebruiken om te laten zien dat u er een leuke jaarwisseling van gaat maken samen met uw buurt.’

Al 2914 vuurwerkblije zones

Als we de kaart op de website van de vuurwerkfederatie mogen geloven zijn er inmiddels al 2914 vuurwerkblije zones aangevraagd. In Amersfoort hebben we op dit moment al 26 aangemelde vuurwerkblije zones. Hou jij van vuurwerk en wil je dit graag afsteken tijdens de jaarwisseling, dan kan je nog tot 17 december terecht op de website om een verzoek in te dienen. Je krijgt dan dus vervolgens een digitale poster toegestuurd.

Hou je aan de regels

Op de site wil de vuurwerkfederatie nog wel even kwijt dat iedereen zich aan de regels moet houden. Zo lezen we dat we alleen op 31 december tussen 18:00 uur en 1 januari tussen 02:00 uur ’s nachts vuurwerk mogen afsteken. En dan wel alleen goedgekeurd consumenten vuurwerk.

Disclaimer

Buiten bovenstaande regels, krijgen we van de vuurwerkfederatie nog een aantal tips. Zo moeten we goed op elkaar letten en natuurlijk ook op de dieren. En we krijgen de tip om ons goed voor te bereiden op het afsteken van vuurwerk. Als laatste heeft de site een duidelijke disclaimer: ‘Omwille van de veiligheid roepen wij NIET op om zomaar overal vuurwerk af te steken. Hou rekening met elkaar en je omgeving’. Zou dit toevallig iets te maken kunnen hebben met de vuurwerkvrije zone?

Amersfoort experimenteert met vrijwillige vuurwerkvrije zones

Amersfoorters die komende jaarwisseling niet zitten te wachten op geknal, kunnen zelf het initiatief...

adv.