Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Simon Lévelt zoekt flexibele kracht!

Aangeboden door Simon Lévelt 14 november 2019

“Wie we zoeken? Iemand die van koffie en thee houdt, het leuk vindt om er alles over te leren en er plezier in heeft om met mensen om te gaan,” somt Heike Vis op. Met haar partner Maas runt zij nu zes jaar de Simon Lévelt-winkel in Amersfoort. Sinds de komst van baby Otis is hun tijd iets beperkter en zoeken ze iemand die het kleine maar hechte team wil versterken. “Het is hard werken bij ons, maar ook ontzettend leuk.”

Heerlijke geur

In de winkel aan de Langestraat 85 hangt een heerlijke geur. “Het is niet alleen de koffie en thee die je ruikt hoor, maar ook de chocolaatjes die we verkopen,” weet Maas. Heike knikt terwijl ze kleine Otis een flesje geeft. “Ja, dankzij de komst van dit kleine ventje zijn we op zoek naar een enthousiaste medewerker. Iemand die tussen de twaalf en twintig uur per week inzetbaar en flexibel is,” legt Heike uit terwijl medewerker Wim een binnengekomen klant adviseert.

“Als je bij ons komt werken, moet je weten welke soorten thee en koffie we verkopen.”

“De rooibos Spicy Chai is een warme en kruidige variant, de rooibos Orange iets zoeter,” legt Wim de klant uit, die aan de thee ruikt en de eerste kiest. Het verschil tussen theeën kunnen uitleggen is belangrijk, zegt Maas. “Als je bij ons komt werken, moet je weten welke soorten thee en koffie we verkopen. In de winkel hebben we honderdtachtig verschillende soorten thee, en vijfentwintig soorten koffie. Je moet klanten het verschil tussen de producten kunnen uitleggen omdat we willen dat ze goed worden geadviseerd.” Inmiddels hebben Heike en Maas een vaste klantenkring opgebouwd. “Veel klanten noemen ons gewoon bij onze voornaam, heel prettig vinden we dat. En na de geboorte van Otis werden we bedolven onder de cadeautjes en kaarten. Dat voelt zo fijn.”

Passie

De passie die het jonge ondernemersstel voor koffie en thee heeft, is groot. Heike werkte na haar studie bij Simon Lévelt, de winkel die zij nu runt. “Maas en ik staan volledig achter de producten die we verkopen. Deels omdat ze waar mogelijk biologisch zijn en omdat de theeplukkers onder goede omstandigheden werken.”

“Nieuwkomers krijgen een interne training en wij vertellen ze natuurlijk ook van alles. In het begin lijkt het allemaal heel veel, maar als je er plezier in hebt, maak je het ook snel eigen.”

Interne training

Wat wordt er van de nieuwe medewerker precies verwacht? “Belangrijk is dat diegene goed met mensen kan omgaan. Tussen de regels door luistert naar wat de klant zoekt. Meedenkt. Naast kennis van koffie en thee, moet onze nieuwe collega kunnen adviseren bij de aanschaf van een koffiemachine. We verkopen namelijk ook espresso-apparatuur. Voordat we nou iedereen afschrikken: nieuwkomers krijgen een interne training en wij vertellen ze natuurlijk ook van alles. In het begin lijkt het allemaal heel veel, maar als je er plezier in hebt, maak je het ook snel eigen,” weet Heike uit ervaring.

Koffie en thee eyecatchers

De winkel ziet er schoon en netjes uit. Belangrijk, vinden Heike en Maas, want dat is wat mensen die binnenkomen als eerste zien. De schappen zijn netjes en aangevuld en een echte eyecatcher is het Bunzlau Castle aardewerk uit Polen. Maar ook de thermobekers, theemokken en andere aan thee en koffie gerelateerde producten zijn een aanwinst voor de winkel.

“Kortom: we zoeken een flexibele kracht, die van koffie en thee houdt, het leuk vindt om met mensen om te gaan en hard wil werken in een jong team,” vat Heike samen.

Lijkt het je leuk om het team te versterken? Neem dan contact op met Heike of Maas; mail naar [email protected] of of ga langs in de winkel aan de Langestraat 85.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Simon Lévelt. Meer over Simon Lévelt ontdekken?

Simon Lévelt speciaalzaken

Gesloten13:00 - 18:00

Langestraat 85, Amersfoort

Bekijk meer:speciaalzaken

Superleuk! Amersfoort krijgt een nieuwe toeristische attractie

Een echte ambachtelijke katoendrukkerij in de Volmolen. Dat wordt de nieuwe toeristische attractie i...

Het is definitief: Amersfoort bouwt een nieuw stadhuis

Bij deze restaurants in Amersfoort kun je alvast reserveren voor het kerstdiner

adv.