Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe gaat het met team-Vyssotski en zitten ze aan de beroemde ‘thuisgemaakte snert’?

Aangeboden door Grand Café Vyssotski 12 januari 2021

Het team van Vyssotski staat in deze tijd van het jaar normaal gesproken klaar met volle, dampende kommen snert. Nu dat niet mogelijk is hebben we bij ze aangeklopt voor een update. Want hoe gaan de horecatoppers van een druk bezocht café om met de rust van het leven thuis? Waar houden zij zich mee bezig? En belangrijker nog: maken ze nu thuis zelf Vyssotski snert?

We gaan in gesprek met Nadine, Maurice, Kim en Bram. Oftewel: de harde kern. Een veel grotere glimlach dan die van barvrouw Nadine ga je op zondagmiddag niet vinden in het centrum van Amersfoort. Kok Maurice is, als hij niet achter het fornuis staat, achter een draaitafel op het Vyssotski podium te vinden. En mede-eigenaar Bram en zijn vriendin, barvrouw Kim, zijn met bijna 20 gezamenlijke dienstjaren niet meer weg te denken uit Vyssotski.

1. Hoe vul je nu je dagen?

“Mijn vriend en ik zijn afgelopen zomer verhuisd. Ik ben dus vooral bezig met verbouwen”, vertelt Nadine. “We halen de plafonds eruit, slopen muren en we isoleren het dak. Tegelijkertijd struin ik het internet af voor inspiratie om alles weer op te bouwen. Dus ik heb gelukkig wel wat te doen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Erwtensoep klussen Vyssotski
Foto: Nadine van Vyssotski

“Ja, ik heb eigenlijk ook genoeg te doen”, gaat muzikale chef Maurice verder. “Ik slaap veel meer, geniet van lekker eten en ben veel bezig met muziek. Het is wel jammer dat ik dat nu alleen via sociale media kan uiten, live is toch leuker. Uiteraard ben ik bezig met het bedenken van toffe, smaakvolle specials voor op de kaart. Op de empanadas waar we afgelopen zomer mee begonnen is goed gereageerd, dus dat smaakt naar meer.”

“Wij zijn net als Nadine nog niet zo lang geleden verhuisd en er waren nog heel wat klusjes blijven liggen. Die hebben we nu kunnen doen!”, zegt Kim enthousiast. “Nu we zo veel tijd hebben, vinden we het leuk om creatief bezig te zijn. Dus we hebben besloten om zelf nieuwe meubels te maken. Bram heeft in het verleden als meubelmaker gewerkt, dus het ziet er allemaal supermooi uit en dat maakt het extra leuk. We hebben een tv meubel, een tafel en een nieuwe kapstok gemaakt.”

2. Wat mis je het meest aan je werk bij Vyssotski?

“Het is vooral de afwisseling die werken in de horeca geeft die ik mis”, vertelt Nadine. “Gewoon lekker bezig zijn op een andere plek. Maar ook gezellige gesprekjes met gasten, waarvan je er sommige echt kent. Het teamwork waarbij we er samen een leuke dag van maken mis ik ook.”

“Ja!”, zegt Maurice gelijk. “Het is die samenwerking met collega’s die ik ook mis. Om als team onze gasten het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Lekker koken voor lunch of diner en hapjes maken voor bij de borrel. Ik mis gewoon de gezelligheid van de verschillende soorten mensen die bij Vyssotski binnenkomen. Jonge gasten, oudere mensen. Het leren kennen van iedereen bij Vyssotski, dat vind ik gewoon heel erg leuk. Iedereen is welkom!”

“Voor ons is dat niet anders”, gaat Bram verder. “Kim en ik missen niet altijd hetzelfde, maar de overeenkomsten zijn wel echt dat we gezelligheid missen, van collega’s en gasten. Ook de uitdagingen die de horeca met zich meebrengt missen we. Vooral van die dagen waarbij je keihard moet werken, maar achteraf met een voldaan gevoel de dag af kunt te sluiten met een welverdiend pilsje.”

Tekst gaat verder onder de foto

Erwtensoep Vyssotski Kim
Foto: Kim is ook lekker aan het klussen

3. Waar kijk je het meeste naar uit als de corona maatregelen zijn opgeheven?

“We willen vooral weer lekker aan de slag gaan”, zegt Kim met een glimlach. “Bram en ik zijn gewoon van die mensen die werken heel erg leuk vinden. Vooral bij Vyssotski.”

“Bij mij is het niet alleen werken hoor”, zegt Nadine lachend. “Ik kijk heel erg uit naar het gemak om spontaan iets leuks te gaan doen. Dan ontdek je vaak nieuwe en verrassende dingen omdat je op verschillende plekken bent en met andere mensen praat.”

Ook Maurice kijkt uit naar meer dan alleen het werken, hoewel veel van zijn vrijetijdsbesteding ook met Vyssotski te maken lijkt te hebben. “Ik wil weer als dj draaien op de dansfeestjes bij Vyssotski. En het organiseren van avonden waar lokaal talent en oudgediende uit Amersfoort hun ding kunnen doen. Het plezier dat onze gasten dan hebben, swingend met hun benen over de dansvloer, geeft superveel energie. Maar ik bekijk het ook van de zonnige kant: het voordeel is dat we uitgerust terugkomen en met volle kracht klaarstaan voor onze gasten. Met het hele team!”

4. Heb je zelf al ‘thuisgemaakte erwtensoep’ gekookt? Zo ja, is die net zo lekker als bij Vyssotski?

“Wat een leuke vraag”, zegt Kim gelijk, terwijl ze Bram aankijkt en zich lijkt af te vragen waarom hij nog geen erwtensoep heeft gekookt. “Nee, dat hebben we nog niet. Misschien moeten we dat maar eens doen. Liever doen we dat gewoon bij Vyssotski, dus hopelijk mogen we weer open voordat het erwtensoepseizoen afgelopen is.”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Maurice Termaaten aan het draaien in Grand Café Vyssotski – Foto is ter illustratie en van voor de coronacrisis

“Oeps! Ik moet bekennen dat ik erwtensoep van Vyssotski nog nooit heb geproefd”, zegt Nadine. “Er zit veel vlees in en dat eet ik niet.  Wel heb ik thuis een keer een vegetarische variant gemaakt met stukjes blauwe kaas. Een bijzondere combinatie die verrassend lekker was! Dus misschien moet ik na de lockdown maar gaan voorstellen om een vegetarische optie op de kaart te zetten?”

“Ik heb ook nog geen erwtensoep op”, zegt Maurice met een glimlach. “Ik maak de erwtensoep bij Vyssotski graag klaar, maar stiekem is het niet mijn favoriete gerecht. Wie weet kan ik het een keer voor iemand anders klaarmaken, want het is toch wel echt een Vyssotski klassieker. Dan kan ik toch een beetje blijven oefenen.”

Volg het team van Grand Café Vyssotski

Wil jij het team van Vyssotski blijven volgen en ze af en toe een positieve boodschap sturen? Volg Grand Café Vyssotski op Facebook en Instagram en lees over de bezigheden van andere leden van het Vyssotski team. Wie weet zie je zeer binnenkort wel een lekkere, dampende kom erwtensoep op je beeldscherm verschijnen!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Grand Café Vyssotski. Meer over Grand Café Vyssotski ontdekken?

Grand Café Vyssotski cafés

Gesloten11:00 - 01:00

Lieve Vrouwestraat 17, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Lees meer: 

Sigrid van Vyssotski

Sigrid is barvrouw bij Vyssotski: ‘Soms lijkt het bijna een lichte vorm van kroegtherapie’

Voor vaste gasten van Vyssotski is Sigrid van der Hoeven geen onbekende. Deze vrolijke horecatijger ...

Evi zette Apple Bandit op de kaart van Vyssotski: ‘Ik vond dat het hier ontbrak’

Elk jaar kijkt het team van Vyssotski uit naar de opening van het terrasseizoen. Zodra de eerste zon...

Maurice van Vyssotski: ‘Jongeren die platen draaien, dat maakt me zo trots!’

Acht maanden geleden kwam Maurice Termaaten terug uit Spanje, nadat hij veertien jaar lang woonde en...

adv.