Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voetbalvereniging VOP uit Vathorst: ‘Ons motto is niet voor niets vanuit plezier leren en dan presteren’

Aangeboden door Voetbalvereniging VOP 18 juni 2020

Een voetbalclub met een gloednieuwe kantine, prachtige trainings- en wedstrijdvelden die dit jaar ook nog eens vijftig jaar bestaat. En toch is dit niet waar Voetbalvereniging VOP uit Amersfoort Vathorst het meest trots op is. Dat is namelijk het plezier dat de spelers al van jongs af aan beleven in het voetbal. “Ons motto is niet voor niets vanuit plezier leren en dan presteren”, vertelt penningmeester en bestuurslid Joost Geus.

Een groots feest zit er dit jaar helaas niet in rondom het vijftigjarig bestaan van Voetbalvereniging VOP. Het coronavirus stak een stokje voor de geplande festiviteiten. Toch laat de vereniging zich niet kisten en stelt het jubileumfeestje uit tot na de coronacrisis. “Voor onze vereniging is het veel belangrijker om mensen uit de buurt kennis te laten maken met de club. De vereniging heeft niet voor niets de naam Voor Ons Plezier gekregen en dat plezier dragen wij graag uit naar buiten”, vertelt bestuurslid Joost.

Instuifdag

Om de omliggende wijken kennis te laten maken met Voetbalvereniging VOP, wordt er op 27 juni 2020 een instuifdag georganiseerd. Alle kinderen tussen de 5 en de 13 jaar zijn op die zaterdagochtend welkom om kennis te maken met voetbal en met de club. Na afloop staat er voor alle deelnemers een patatje en een glas limonade klaar.

“Het plezier komt eerst en daarna volgt het presteren vanzelf.”

“Als vereniging merken wij al jaren dat het voor kinderen heel belangrijk is om spelenderwijs te leren. Het plezier komt eerst en daarna volgt het presteren vanzelf. Tijdens de instuifdag willen we alle kinderen uit Vathorst en andere wijken in Amersfoort de kans geven om dit te ervaren”, vertelt medeorganisator van de instuifdag René van Keken. Zelf is hij trainer van de vereniging en lid van de Technische Commissie. “Voor de kinderen is er die dag van alles te doen. We hebben springkussens, puntenschieten en stropdasschieten. De kinderen moeten die dag vooral plezier maken en leren op speelse wijze wat het spelletje voetbal precies inhoudt”, vertelt René. De instuifdag is van 10.00 – 13.00 uur. Wil jij meedoen aan de instuifdag? Geef je dan op via de mail: [email protected]. “Voor onze organisatie is het handig om te weten hoe oud de kinderen zijn, dus zet dat even in de mail. Je kunt je kinderen opgeven tot en met woensdag 24 juni 2020”, vertelt René.

Van peuters tot senioren

Bij Voetbalvereniging VOP kun je al terecht vanaf dat je twee jaar bent. “De allerjongste leden, doen vooral spelletjes. Het is superleuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben op het voetbalveld. Volgens mij zijn wij daar als vereniging in Amersfoort wel uniek in. De tweejarigen groeien door naar de kabouters en vanuit daar groeien ze weer door naar de jeugd. We proberen iedereen op een positieve manier te coachen. Het is niet altijd belangrijk om te winnen. Het plezier dat je ervaart is het allerbelangrijkste”, legt Joost uit.

“Van peuters tot senioren, iedereen krijgt bij ons evenveel aandacht.”

“Van peuters tot senioren, iedereen krijgt bij ons evenveel aandacht. Het maakt ook niet uit of je in een selectie-elftal speelt, of in het vijfde, iedereen is voor ons belangrijk en moet hetzelfde plezier in het voetbal ervaren. Het allermooiste is dat die visie vanuit onze eigen leden komt. We hebben veel naar de leden geluisterd en daarop hebben we ons beleidsplan aangepast. Iedereen mag binnen onze vereniging meedenken. Sterker nog: dat moedigen we juist aan.”

Vrijwilligers

De voetbalvereniging draait volledig op betrokken vrijwilligers. “We hebben liever dat alle leden, of ouders van leden een klein beetje helpen, dan dat een paar mensen alles moeten doen. Vele handen maken licht werk”, vertelt Joost. Zelf is hij al zo’n tien jaar lid van de vereniging. “Ik kwam hier via mijn dochter binnen. Zij voetbalt hier nog steeds en ik was meteen heel enthousiast over de vereniging en van het één kwam het ander. Ik kijk graag naar de toekomst. Als bestuur vinden we het erg leuk dat onze club in de toekomst nog meer gaat groeien en dat nog veel meer Amersfoorters de gezelligheid binnen onze mooie vereniging mogen ervaren.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Voetbalvereniging VOP. Meer over Voetbalvereniging VOP ontdekken?

Voetbalvereniging VOP sport en bewegen

Olympus 20, Amersfoort

Bekijk meer:sport en bewegen

Verder lezen:

Sportscholen mogelijk al vanaf 1 juli open: zo zit het in Amersfoort

Afgelopen woensdag - 27 mei 2020 - kwam het nieuws naar buiten dat we mogelijk eerder dan gedacht we...

De Hollandse Nieuwe is beter dan ooit en wij mochten hem proeven

Een gloednieuwe woonwijk op het oudste industrieterrein van Amersfoort: goed idee?

Amersfoortse obstaclerun gaat het opnieuw proberen en jij kunt je nu inschrijven

adv.