Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verhuizen, of toch verbouwen? Zo ziet je huis eruit na een verbouwing door Florissant Design

Aangeboden door Florissant Design 17 februari 2020

Ken je dat gevoel? Je hebt eigenlijk het perfecte huis, met alles erop en eraan. Een fijne wijk in Amersfoort, een prima woonoppervlakte, een relaxte tuin, maar toch ontbreekt er voor je gevoel iets. Dat overkwam ook Dave en Cheryl, die daarom de hulp van Cynthia van Florissant Design inschakelden.

“Inmiddels alweer een behoorlijke tijd geleden raakten we samen aan de praat. De bestaande woning van Dave en Cheryl had eigenlijk alles wat ze wilden hebben, maar toch waren zij om zich heen aan het kijken naar een nieuwe woning. De huizenmarkt is heel lastig op het moment; het aanbod is zeer gering en de huizenprijzen zijn erg hoog. Toen heb ik geopperd om te gaan verbouwen”, vertelt Cynthia.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Grondige verbouwing

Het Amersfoortse stel had geen idee wat ze tijdens een verbouwing konden verwachten en hoe ze een grondige verbouwing aan moesten pakken. “Ze hadden ook nog eens twee jonge kinderen die gewoon naar school moesten, allebei een behoorlijk pittige baan en beiden twee linkerhanden. Toen hebben we samen besloten dat Florissant de verbouwing mocht doen en daarmee konden we het stel volledig ontzorgen”, legt Cynthia uit. “In september kreeg Florissant de sleutel in handen en daarmee begon de grote verbouwing”.

Waarde en woongenot vergroten

Dat het op z’n zachts gezegd niet makkelijk is om in deze tijd een nieuwe woning te kopen weten we allemaal. Volgens Cynthia kan het daarom een goed idee zijn om eens na te denken over een goede verbouwing. “Je investeert in je woongenot en ook in de waarde van je woning”, legt Cynthia uit. “We bespreken samen waarin je wilt investeren en wat de mogelijkheden zijn. Een verbouwing kost geld, maar vaak verdien je het geïnvesteerde bedrag met gemak terug, zodra je je woning verkoopt. Je woongenot stijgt ondertussen, dus eigenlijk heb je een win-win situatie”, zegt Cynthia.

Ervaring, kennis en ontzorgen

Florissant regelt het totale plaatje rondom de verbouwing. Van A tot Z word je ontzorgd. “Veel mensen weten niet hoe ze zo’n verbouwing moeten aanpakken. Uit eigen ervaring en met de nodige kennis op zak, weten wij dat wel”, legt Cynthia uit.

“In het begin maken we een afspraak waarin we samen alle wensen voor de woning doorspreken. Vervolgens ga ik de ideeën en wensen uittekenen. Die bespreken we met elkaar en dan ga ik om de tafel zitten met een technisch tekenaar en een aannemer. Met hen bespreek ik of de getekende constructie mogelijk is”, legt Cynthia uit. “Natuurlijk doen we dat aan de hand van berekeningen, we weten dan precies welk muurtje er wel uit kan en welke niet”.

Het bouwproces begint al steeds meer vorm te krijgen en Florissant regelt dan ook alles wat er bij een verbouwing komt kijken. Van het aanvragen van vergunningen tot samenwerkingen met aannemers en keuken designers, het laten maken van stalen puien, het plaatsen van bestellingen en het ontvangen van benodigdheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of Florissant regelt het voor je.

“Een van de grote voordelen is dat door de afspraken met Florissant het normale leven door kon draaien, we weinig stress hebben ervaren tijdens de verbouwing én ontzettend geholpen zijn bij het maken van soms moeilijke keuzes als de juiste vloer, indeling van de keuken en aankleding van het huis”, vertellen Dave en Cheryl enthousiast.

Alles komt goed

Zo’n flinke verbouwing is een hele happening. Sommige huiseigenaren kiezen er dan ook voor om tijdelijk de woning te verlaten. “Dat is ideaal, want je krijgt niks van de stress mee die een verbouwing met zich meebrengt. Je kunt zo vaak komen kijken als je wilt en ondertussen houden we je gewoon op de hoogte met foto’s”, legt Cynthia uit. “De ellende van een verbouwing word je volledig bespaard, maar in het enthousiasme nemen we je graag mee. Het komt allemaal goed”.

Zo ging dat ook bij Dave en Cheryl. In september vertrokken zij uit hun huis, om vervolgens in december de sleutel weer te ontvangen. “Bij deze woning ging het echt om een totaalverbouwing. Een uitbouw, nieuwe keuken, herindeling begane grond, trappen gerenoveerd, drie verdiepingen voorzien van nieuw stucwerk, leidingwerk weggewerkt, nieuwe zolderindeling met een extra badkamer, dit was echt een totaalproject”, zegt Cynthia enthousiast.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Foto: Zolder na Florissant Design

Heel veel mogelijkheden

Van totaalverbouwingen, tot aan het helpen met een passende herindeling; volgens Cynthia kan het allemaal. “Je kunt iedere wens bij mij neerleggen en alles is bespreekbaar”, zegt Cynthia.


Meer over Florissant Design ontdekken?

Florissant Design dienstverlening

Geopend08:30 - 17:00

Gerrit van Stellingwerfstraat 95, Amersfoort

Bekijk meer:dienstverlening

adv.