Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Perrie Voorbach: ‘Vanuit mijn kantoor kijk ik uit op de allereerste woning die ik twee jaar geleden verkocht’

Aangeboden door Voorbach Makelaardij 22 mei 2020

Voor Perrie Voorbach begon het avontuur twee jaar geleden toen hij zijn eigen makelaarskantoor startte. “Ik dacht dat het wel twee of drie maanden ging duren voordat ik mijn eerste verkoop kreeg, maar die had ik binnen zeven weken al binnen. Sinds die allereerste verkoop is mijn bedrijf gegroeid en maak ik na twee jaar nog steeds van alles mee”, vertelt de eigenaar van Voorbach Makelaardij.

Het begon allemaal in 2014, toen Perrie met zijn marketingachtergrond in het makelaarsvak terecht kwam. “Ik werkte in die tijd nog voor verschillende makelaarskantoren in de regio Amsterdam en Amersfoort en merkte dat de traditionele verkoop aan het veranderen was. Er gebeurde veel meer online en de marketing rondom de verkoop van woningen werd steeds belangrijker. In 2018 begon ik voor mijzelf en ging ik mij richtten op de verkoop van woningen in Bunschoten, Spakenburg en in de regio Amersfoort. Dat is nu alweer twee jaar geleden”, vertelt Perrie.

Nét even anders

Perrie pakt de verkoop van woningen naar eigen zeggen nét even anders aan dan anderen. “Tegenwoordig verkopen de woningen voor 80% online: Funda, social media, e-mailmarketing en bij mij DuoKoop. Ik moet er dus vooral voor zorgen dat de marketing helemaal klopt. Als het pand goed vermarkt wordt creëren we de maximale aanloop. Door deze vraag te optimaliseren weten wij met de verkoop tijdens de bezichtigingen en Open Huizen de beste deals voor de verkopers te maken. De persoonlijke aandacht voor de klant blijft wel heel belangrijk. Ik zet maximaal twee woningen per week te koop. Alle huizen verdienen evenveel aandacht en bij twee woningen per week kan ik mijn aandacht goed verdelen het optimale rendement behalen. Zodra het er meer worden, krijgen de woningen minder aandacht en worden de verkoopprijzen minder. Om de persoonlijke aandacht te garanderen ga ik ook in de coronatijd bij de mensen langs. De afspraken maak ik zowel fysiek als digitaal. Ik vind het heel belangrijk om kwaliteit te blijven leveren, door persoonlijke aandacht aan de klant te geven en de garantie te geven dat ik de woning snel verkoop”, legt Perrie uit.

De allereerste woning

Perrie kijkt letterlijk dagelijks uit op de allereerste woning die hij ooit vanuit zijn eigen bedrijf verkocht. “Dat was twee jaar geleden. Ik had net besloten om voor mijzelf te beginnen en dacht dat het wel zo’n drie maanden zou duren voor ik de eerste deal binnen zou halen. Dat gebeurde al binnen zeven weken en de verkoop van de woning was snel geregeld. Mijn kantoor ligt tegenover die woning. Nu kijk ik vanuit mijn kantoorraam in Bunschoten elke dag uit op de allereerste woning die ik twee jaar geleden verkocht heb. Een mooie herinnering.”

Binnen een week verkocht

En ja, ook twee jaar later maakt Perrie nog steeds hele bijzondere momenten mee tijdens de verkoop. “De eigenaren van een bijzondere woning in Bunschoten wilden hun huis verkopen. Het is een heel bijzonder pand uit 1869, waar de burgemeester vroeger woonde en waar vele mensen getrouwd zijn. Dit bijzondere pand heeft meer dan 350 vierkante meters aan woonoppervlakte en meer dan duidend vierkante meter grond.Voor mij als verkoopmakelaar een leuke uitdaging, want het pand moest voor ruim een miljoen verkocht worden. Toen ben ik een online campagne gestart voor de woning. Met de juiste online marketingmix met onder andere video bereikten we meer dan 35.000 mensen in de regio. Met groot succes, want ook deze woning was binnen een week verkocht”, vertelt Perrie.

Unieke mogelijkheden

Niet alleen met de goede en snelle verkoop van woningen behaalt Perrie successen. Ook blijft hij zijn bedrijf constant ontwikkelen en is hij steeds weer op zoek naar nieuwe kansen. Zo biedt hij verkopers de kans aan om hun woning te verkopen met een Duokoop regeling 

“Door de Duokoop regeling kunnen meer mensen een woning kopen. Je hebt dan meer kijkers voor jouw woning en de kans is dus nog groter dat jij de woning sneller verkoopt. Gemiddeld trekken we veel meer kijkers dan de traditionele makelaar. We zijn vrijwel de enige die in de regio met het product mogen werken”, legt Perrie uit.

Maar dat is niet het enige waarin Perrie zich onderscheidt. Ook geeft Perrie bedrijven die investeren in de woningbouw graag advies. Zo kijkt hij in de omgeving van Amersfoort waar er mogelijkheden zijn om te gaan bouwen. “Ik denk mee over geschikte locaties voor nieuwbouw- en transformatieprojecten. Soms zijn dat industriegebieden, waar nu nog kantoorpanden staan, maar het kunnen ook andere gebieden zijn, waar ik kansen zie. Die kansen bespreek ik met de projectontwikkelaar en zo kunnen er in de toekomst nieuwe woningen gebouwd worden, in en rondom Amersfoort”, legt Perrie uit.

Mooie cijfers

“Ik ben dik tevreden over de afgelopen twee jaar. Voorbach Makelaardij is in de twee jaar dat we bestaan heel erg gegroeid: in ons eerste volledige jaar -2019- verkochten we 69 woningen. In 2020, tot nu toe, kregen we alweer 36 nieuwe woningen in de verkoop. En ook de klanten zijn gelukkig tevreden. Door onze werkwijze verkopen we een woning gemiddeld in 26 dagen. Tachtig procent van onze woningen verkopen binnen een week en ook nog eens gemiddeld twee procent boven de vraagprijs. Daarom krijgen we van onze klanten gemiddeld een 9,2 als rapportcijfer”, vertelt Perrie.


Meer over Voorbach Makelaardij ontdekken?

Voorbach Makelaardij

Geopend09:00 - 21:00

Metaalweg 12-a, Bunschoten-Spakenburg

Verder lezen:

Wonen in een monument in het centrum van Amersfoort? Dit toffe pand staat nu te koop

Wonen in een monument in het centrum van Amersfoort, met een tuin en elf kamers? En dat allemaal voo...

De Zonnehof krijgt een make-over: 260 nieuwe woningen in de binnenstad

Starters in Amersfoort: zoveel startgeld heb je nodig voor je eerste koophuis

Hoppa! 267 nieuwe woningen in gebied Hoef-West

adv.