Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niet dansen, maar eten: Amersfoorts uitgaanscafé wordt restaurant

Aangeboden door HOF 1516. 7 augustus 2020

Genieten in de middagzon terwijl je plaatsneemt in een van de hofjes op de Amersfoortse Hof. Beginnen met een fruitige cocktail, of een fris aperitief om vervolgens uitgebreid te genieten van een heerlijk diner dat is samengesteld door kersverse chefkok Esmee (25). Het kan in het geheel vernieuwde HOF 1516, waar je niet meer terechtkunt om tot in de late uurtjes te feesten, maar wel kunt genieten van heerlijk eten en goede wijnen.

Volgens eigenaar Wim was het hele team van HOF 1516 toe aan verandering. “Het klinkt misschien gek, maar corona heeft ons wel geholpen om deze transformatie te doorstaan. Natuurlijk is het hartstikke spannend om een volledig nieuwe kant op te gaan, maar ons team is mega enthousiast en het eten is echt superlekker. De gerechten zijn net even anders. We kregen over de oude kaart al vaker het compliment dat de kaart trendy is met net een andere touch, terwijl we de nieuwe dinerkaart nog niet eens geïntroduceerd hebben”, vertelt de eigenaar.

Tekst loopt door onder de foto 

Een passie voor koken

Die trendy gerechten komen niet zomaar uit de lucht vallen. “Samen met manager Stephanie heb ik de gerechten voor de nieuwe kaart bedacht. Alle gerechten heb ik voor het team gemaakt, zodat ze konden proeven en beoordelen. Iedereen mocht zijn mening geven en zo hebben we nog het een en ander bijgeschaafd. We hebben verschillende invloeden van over de hele wereld toegevoegd. Dat maakt de kaart nét even spannender”, legt Esmee uit.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: Hof 1516

In de smaak

De gerechten van Esmee vielen bij het team in de smaak. Sterker nog de collega’s van de jonge chefkok waren onder de indruk. “Ik wist niet wat ik proefde en was enorm trots op Esmee”, vertelt Wim. En ook de eerste reacties van gasten zijn positief. Willemijn werkt al langere tijd voor HOF 1516 en kan dat beamen: “We krijgen echt alleen maar positieve reacties van gasten. Ik vind het zelf ook heel leuk om te zien dat iedereen zo positief is over de hofjes die we hebben gemaakt. Eigenlijk zijn het loungebanken en als je daarin plaatsneemt heb je het gevoel dat je in een apart hofje zit. Ze zitten elke dag vol en het ziet er zo gezellig uit”, vertelt de marketingmedewerker van HOF 1516.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: HOF 1516

Ongedwongen

Net als Esmee is Willemijn begonnen met werken toen er nog flink gefeest werd in HOF 1516. “Het is heel anders, kijk maar eens binnen hoe tof het er nu uitziet. Ook over de styling krijgen we veel complimenten. Iedereen voelt zich hier op zijn gemak. Dat komt denk ik door de beach stijl. Die stijl helpt mee aan de ongedwongen sfeer die hier hangt. Ik vind het leuk om te zien dat veel gasten, die hier ooit kwamen stappen, nu terugkomen om heerlijk te eten”, vertelt Willemijn. “Dat is zeker leuk, maar er komen ook mensen die hiervoor nog nooit bij ons binnen zijn geweest. Iedereen voelt zich hier welkom en dat is misschien nog wel veel leuker”, vult Esmee aan.

Tekst loopt door onder de foto’s 

Gezelliger dan ooit

De coronatijd is voor het team van HOF 1516 een spannende tijd. Toch kijken zij positief terug op de periode. “Het is misschien vreemd, maar de Hof is gezelliger dan ooit. De terrassen staan er allemaal supermooi en gezellig bij. Alle horecaondernemers dragen een steentje bij aan die sfeer”, vertelt Wim. “Natuurlijk is het spannend om deze stap te nemen, maar we hebben er allemaal heel veel zin in. Ons team is heel hecht. Als je bij ons komt eten dan krijg je het totaalpakket”, vertelt Willemijn.

Nieuwe kaart

Vanaf 13 augustus kun je bij HOF 1516 terecht voor de gloednieuwe kaart. De gerechten houdt Esmee nog even geheim. De nieuwe kaart is ook nog niet online te vinden. Toch kon de chefkok het niet laten om een tipje van de sluier te geven. “Zelf vind ik de romige burrata met rode biet, chioggiabiet, basilicumpesto en hazelnoot erg geslaagd. Op de oude kaart stond ook een burrata gerecht, maar ik kan je verzekeren dat deze variant van de nieuwe kaart nog veel beter is.”

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: HOF 1516

Houd je van lekker eten en wil je eens iets nieuws uitproberen? Vanaf 13 augustus kun je terecht voor de nieuwe dinerkaart bij HOF 1516. Zoals Willemijn al vertelde zijn de nieuwe ‘hofjes’ op het terras erg populair. Wil je hier graag dineren, reserveer dan vast een hofje of een tafeltje via de website. Wil je na het diner lekker blijven na-borrelen? Natuurlijk geen probleem! De overheerlijke cocktails staan nog steeds op de kaart van HOF 1516.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door HOF 1516.. Meer over HOF 1516. ontdekken?

HOF 1516. cafés

Geopend11:00 - 01:00

Hof 15-16, Amersfoort

Bekijk meer:cafés

Verder lezen:

Jullie hebben gekozen: in deze ijssalons verkopen ze het lekkerste ijs van Amersfoort

Wat hebben we een geluk dat er ontzettend veel ijssalons in Amersfoort te vinden zijn. De keuze is r...

Nieuwe hotspots: deze zaken zijn nét geopend in Amersfoort

Spiksplinternieuwe horecazaak in Vathorst: ‘We werken met mensen met mogelijkheden’

Hier drinken Amersfoorters het liefst hun bakkie pleur

Buon appetito! 9 x Italiaans uit eten in Amersfoort

adv.