Bij deze tandarts in Amersfoort stap je met een positief gevoel naar buiten

Aangeboden door Mondgezondheidscentrum Amersfoort

Mondgezondheidscentrum Amersfoort
Foto: Mondgezondheidscentrum Amersfoort

We kennen allemaal wel iemand die (een beetje) bang is voor de tandarts. En laten we eerlijk zijn; dat moment dat je ‘aaaaah’ zeggend achterover zakt voor je periodieke controle is nooit het hoogtepunt van je dag. Dat weet Iris Oehlers van Mondgezondheidscentrum Amersfoort ook, dus zij doet het net even anders. “Wij nemen de tijd. Je moet gehoord, gezien en geholpen worden. Dan stap je met een positief gevoel weer naar buiten.”

Naar de tandarts in Amersfoort

De scholen zijn begonnen en gezinnen komen weer in een vaster ritme. Daardoor is het ook de tijd van het jaar dat er veel afspraken worden gemaakt bij de tandarts. “Mensen gaan nu hun planning bekijken en dan staat een afspraak bij de tandarts ook op het lijstje. Als mondgezondheidscentrum juichen we dat natuurlijk toe, want voorkomen is beter dan genezen.”

Toch zijn er nog steeds mensen die de tandarts niet regelmatig bezoeken. Een veel voorkomende reden is dat ze zich niet prettig of angstig voelen en een bezoek uitstellen. Dat onprettige gevoel is volgens Iris ook niet zo gek. “Alles gaat vaak heel snel in een tandartspraktijk. Wij willen juist de tijd nemen. Een afspraak duurt soms wel een uur. We willen patiënten leren kennen en gaan uit van een persoonlijke benadering. Dat wordt gewaardeerd.”

Iris Mondgezondheidscentrum Amersfoort
Iris Oehlers Foto: indebuurt Amersfoort

De Lieve Tandarts

“We zijn er voor iedereen, maar willen het tegenovergestelde zijn van de grote tandartspraktijken. Voor patiënten én voor medewerkers. Iedereen moet het fijn vinden om bij ons te werken, het prettig vinden om ons te bezoeken en vervolgens met een positief gevoel naar huis gaan”, legt Iris uit. “Als tandarts wil je goede zorg verlenen en dat duurt dan soms iets langer. Die ruimte creëren wij en door onze aanpak zijn wij officieel onderdeel van ‘De Lieve Tandarts’.”

De Lieve Tandarts is een bemiddelingsplatform met als doel om mensen met ‘drempelvrees’ weer bij de tandarts op bezoek te laten gaan. “Je kan je als praktijk niet zomaar aansluiten bij het platform. Op basis van verschillende criteria bepalen ze of je echt een lieve tandarts bent. Ze kijken bijvoorbeeld of je angstige mensen op hun gemak stelt, de tijd neemt en de patiënt altijd voorop stelt. Pas dan mag je het keurmerk dragen.”

CSI: Clean Smile Investigation

Een lieve aanpak is niet de enige manier waarop Mondgezondheidscentrum Amersfoort zich onderscheidt. “Goede mondzorg begint op jonge leeftijd”, legt Iris uit, terwijl ze trots in een door haar ontwikkeld laboratorium staat. “Daarom heb ik het CSI-Kids concept bedacht. CSI staat voor ‘Clean Smile Investigation’. In een ingerichte lab laat ik kinderen spelenderwijs onderzoeken waarom een schoon gebit belangrijk is.”

Dat gaat verder dan alleen uitleg. In het lab steken kinderen zelf de handen uit te mouwen. “We gaan samen op zoek naar de zuurtegraad van cola, sinaasappelen en zelfs chips. Ik geef uitleg over bacteriën en virussen. En uiteindelijk gaan we samen poetsen en zelfs tandpasta maken. Een hele belevenis voor de kinderen, maar óók voor de ouders. Soms lijkt het alsof zij in het CSI uurtje meer leren dan de kinderen zelf”, zegt Iris lachend. “Als kinderen gemotiveerd zijn, worden ouders dat ook. Dan gaat het poetsen thuis een stuk makkelijker!”

Met de klas of het gezin

Iedereen is welkom in het lab van Iris en haar collega’s. Schoolklassen maken er een uitje van en ouders reserveren een rondleiding voor het hele gezin. “Je hoeft niet bij onze praktijk ingeschreven te staan. Preventieve mondzorg staat bij ons echt centraal. Als dat betekent dat wij je kunnen helpen met ons lab maar je met een goed gevoel naar je eigen tandarts gaat, dan is dat top. Uiteraard ben je ook van harte welkom als je wel voor een behandeling bij de tandarts of mondhygiëniste komt. Zolang je bij ons maar een positieve ervaring hebt gehad. Daar gaat het om.”

Mondgezondheidscentrum Amersfoort

5,0
(3)

Maanlander 4, 3824 MP Amersfoort

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Partnerbijdragen

Ga naar “Handig! Met deze tips bespaar je energie in de keuken”

Handig! Met deze tips bespaar je energie in de keuken

Aangeboden door Eigenhuis Keukens

Ga naar “Goede zorg én je omgeving dichtbij houden: deze partners maken het mogelijk”

Goede zorg én je omgeving dichtbij houden: deze partners maken het mogelijk

Aangeboden door Q Care

Ga naar “Yes! Met deze deal geniet je van de lekkerste sushi én drink je onbeperkt cocktails”

Yes! Met deze deal geniet je van de lekkerste sushi én drink je onbeperkt cocktails

Aangeboden door Japas Nijkerk

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50”

CALVÉ PINDAKAAS van € 9,68 voor € 4,50

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99”

Edet toiletpapier van € 7,49 voor € 3,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 7 februari 2023

Agenda

Ga naar “Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis”

Nieuw! Schilderen met olieverf op waterbasis

 • Lida Meines Portretschilderijen en Schildercursussen
 • T/m 12 feb

Topper

Ga naar “Carnaval in Amersfoort”

Carnaval in Amersfoort

 • Van 18 feb t/m 21 feb