Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Spellenpoort bereidt zich voor op de Sint: ‘Er zijn nu al 30 spellen niet leverbaar’

Aangeboden door Spellenpoort 27 oktober 2020

Het advies om anderhalve meter afstand te houden van elkaar is bij de meeste mensen wel doorgedrongen. Veel winkeliers helpen daarbij, door paden te creëren of een maximaal aantal mensen binnen te laten. Bij Spellenpoort mogen er bijvoorbeeld tien mensen naar binnen. Dat kan nog weleens krap worden in december, denken Diana en Michael: “Als het aan ons ligt, gaan we voor anderhalve maand afstand!”

Anderhalve maand afstand

“De weken rond Sinterklaas en Kerst zijn altijd druk bij ons”, vertelt Diana. “Dat is natuurlijk fijn, maar dit jaar kan dat voor lastige situaties zorgen.” De vrolijke winkel is altijd goed gevuld met de leukste spelletjes die je in Nederland kan kopen. Bij meer dan tien klanten binnen, wordt anderhalve meter afstand houden lastig.

“Op een goede zaterdag moeten mensen soms al even buiten wachten”, vult Michael aan. “Als we ons nu niet gaan voorbereiden op de feestdagen, dan kunnen wij niet iedereen bedienen. Mensen moeten dan voor de ingang wachten. Als het slecht weer is, dan is dat voor niemand leuk. Daarom roepen wij onze klanten op om nu al hun cadeautjes in huis te halen. Geen anderhalve meter, maar anderhalve maand afstand!”

De tekst gaat verder onder de foto

Bezorgservice Amersfoort
Foto: Spellenpoort – Michael en de bezorgservice Hurby

Uitverkocht

“We blijven natuurlijk positief”, vertelt Diana. “We zien dat mensen meer spelletjes spelen, dat is superleuk. Maar dat zorgt ervoor dat het in de branche al een beetje een gekkenhuis is. Er zijn soms leveringsproblemen en het zou zonde zijn als je daardoor je favoriete spelletje niet kunt kopen. We hebben al een lijst van 25 tot 30 spellen die we niet meer kunnen bestellen. Uitverkocht.”

“Tot nu toe valt het qua drukte in de winkel nog wel mee”, zegt Michael. “Dit kunnen we nog wel regisseren. Maar we weten dat het nog veel drukker gaat worden, vandaar dat we aandringen op spreiding. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: kom nu alvast je cadeautjes kopen! Plan vooruit en begin op tijd. Want hoe dan ook, Sinterklaas en de Kerstman komen dit jaar gewoon langs.”

Lokale bezorgservice

Dat betekent niet dat je je per se de stad in moet haasten, want er is een alternatief. “We bezorgen ook tegenwoordig. Dat helpt wel om de druk op de winkel te verlichten. We doen de bezorging in samenwerking met Hurby, een bezorgdienst die rijdt in van die kleine, duurzame autootjes. Steeds meer winkeliers maken er gebruik van. Heel handig voor lokale bezorging en het kost maar € 2,50 per levering. Zelfs als je 20 spellen bestelt!”

Tips voor de Sint

Het is duidelijk dat Diana en Michael iedereen zoveel mogelijk op anderhalve meter en anderhalve maand afstand willen helpen. Maar het belangrijkste blijft dat mensen genieten van de grote selectie aan spellen. “We zijn zelf hele fanatieke spelers. We willen Amersfoort op de eerste plaats inspireren om lekker te blijven spelen en Sinterklaas en de Kerstman helpen om alle wensen te vervullen. Daarom hebben we alvast een lijstje gemaakt met onze favorieten. Doe er je voordeel mee en we zien je graag snel in de winkel.”

De tekst gaat verder onder de foto

Spellenpoort
Beeld: Spellenpoort – de beste cadeautips

Klein, fijn en splinternieuw

  1. Cahoots
  2. Point Salad
  3. Rollecate
  4. Qwixx Bonusblok
  5. The Crew
  6. Bandida

Mooi, groter en net zo nieuw

  1. Paranormale detectives
  2. El Dorado
  3. Mariposas
  4. Everdell

Nog geen kerstpakket?

Zit er een leuk spelletje tussen voor een collega? Vertel het aan je werkgever! Spellenpoort levert namelijk ook kerstpakketten op maat. Wat is er nou leuker om cadeau te krijgen dan een spelletje? (Of misschien zelfs twee ;))

Bezorgservice Banner Spellenpoort
Foto: Spellenpoort Amersfoort

Lees meer: 

De Spellenpoort maakte een Amersfoortpuzzel: ‘Dat ontbrak nog’

Het ligt vol met de meest uiteenlopende familiespelletjes bij De Spellenpoort, maar wat volgens Dian...

De Spellenpoort gaat tijdelijk spelletjes bezorgen!

Vakantie: hét moment om nieuwe spellen te scoren bij De Spellenpoort

Spelletjes spelen én iets leren: de Spellenpoort begint met gamificationDeze bijdrage wordt je aangeboden door Spellenpoort. Meer over Spellenpoort ontdekken?

Spellenpoort

cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Scherbierstraat 4-6, Amersfoort

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.