Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ani en Saskia van Studiekring Amersfoort: ‘We maken de overstap naar de middelbare school makkelijker’

Aangeboden door Studiekring Amersfoort 30 september 2019

Het schooljaar is alweer even begonnen en dat betekent dat ze bij Studiekring Amersfoort ook weer flink aan de bak kunnen. 

Ze zijn namelijk vanaf dit schooljaar ook te vinden ín het Farel College. “We richten ons hier echt op de onderbouwleerlingen en de mavo”, vertelt Saskia. “Leuk om nu ook de leerlingen binnen een school te mogen begeleiden”.

Studiebegeleiding bij Studiekring Amersfoort is makkelijk gezegd huiswerkbegeleiding in de breedste vorm. Vanuit school kan het huiswerk op vele manieren opgegeven worden opgegeven. Bijvoorbeeld mondeling door de docent, vanuit verschillende digitale bronnen of stencils. Iets wat voor leerlingen best onoverzichtelijk kan zijn en waardoor ze het gevoel krijgen dat het ze allemaal teveel wordt.

‘Plannen en organiseren van het huiswerk’

“Samen met de leerling kijken we naar al deze verschillende informatiebronnen en verwerken we dit in één overzicht. Dit plannen en organiseren van het huiswerk gebeurt in het begin voornamelijk door ons. En aan de hand van dit overzicht wordt er samen met de leerling een planning gemaakt. De basis is gelegd en leerlingen weten waar ze aan toe zijn, dit alleen al geeft enorm veel rust en ruimte”, vertelt Ani. Na enige tijd, oefening en routine neemt de leerling het plannen over en begint op dezelfde wijze, met af en toe enige sturing, zijn eigen planningen te maken.

Tekst gaat verder onder de foto.

studiekring amersfoort
© indebuurt Amersfoort

Overstap naar de middelbare school

“Om de overstap van het basisonderwijs naar de middelbare school makkelijker maken, organiseren wij ook brugklastraining vanaf het begin van het schooljaar tot aan de herfstvakantie”, vertelt Saskia. “In de training zullen wij de meest voorkomende struikelblokken aanpakken, zoals het verkennen van de boeken, werken met Magister, agendagebruik, inpakken van de boeken, plannen en opvolgen planning, communiceren met docenten, leren leren en nog veel meer.”

‘Vol zelfvertrouwen verder’

Iedere leerlingen krijgt begeleiding op maat en op een persoonlijke manier. “Er wordt gekeken naar het huiswerk dat de leerling heeft, maar vooral zal er aandacht worden besteed aan vakoverstijgende strategieën, zoals een juiste aanpak bij het leren, samenvatten, maken van ezelsbruggetjes, mindmappen, woordspinnen, leerstof onderzoeken, leren van de fouten en reflecteren. Zo bouwen we aan een goede basis om met zelfvertrouwen de rest van het jaar tegemoet te gaan.” Een afgebakende periode waarbij er een goede basis gelegd kan worden en ze vol zelfvertrouwen verder kunnen”.

Mocht er na de herfstvakantie nog begeleiding gewenst zijn, dan is de overstap naar studiebegeleiding een mooi vervolg.


Meer over Studiekring Amersfoort ontdekken?

Studiekring Amersfoort opleidingen

Vandaag gesloten

Liendertseweg 112, Amersfoort

Bekijk meer:opleidingen

Lees ook:

schoolvakanties amersfoort

Handig om te weten: op deze data vallen de schoolvakanties in Amersfoort in 2019 – 2020

De scholen zijn nog maar net begonnen, maar we kijken nu al uit naar de volgende vakantie. Op welke ...
studiekring amersfoort

Evita (11) over Studiekring Amersfoort: ‘Ik vind het hier leuker dan school’

Toen Evita wat onzeker werd over rekenen later ook begrijpend lezen, stuurde haar moeder haar naar S...
Studiekring Amersfoort

Saskia en Ani helpen pubers vooruit op school: ‘We behandelen ze niet als kinderen’

Geboren en getogen Amersfoorters Saskia Vauléon en Ani Essayan kennen elkaar al sinds de kleuterscho...

adv.