Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aan het einde van je geld een stukje maand over? Doe de check van Geldcheck033

Aangeboden door Geldcheck033 21 oktober 2020

Iedereen kan wel eens een meevallertje gebruiken. Dat geldt helemaal als het financieel even niet meezit. Er zijn in Amersfoort meerdere regelingen en organisaties die daarbij kunnen helpen. Om dat zo makkelijk mogelijk te maken voor de inwoners van de stad is er een verzamelpunt opgericht waarop alle regelingen terug te vinden zijn: Geldcheck033!

De website is in het leven geroepen om alles helder op een rijtje te zetten. In totaal zijn er 27 Amersfoortse organisaties betrokken bij het project, die allemaal regelingen bieden voor financiële hulp. Het enige wat je zelf nog moet doen is naar de website gaan, je DigiD invullen en vervolgens zie je op welke regelingen jij recht hebt. Makkelijk zat!

Doe de geldcheck

Dat simpele systeem wordt dus de Geldcheck genoemd. Denk bijvoorbeeld aan een kledingpas van € 100,-, gratis financieel advies, kwijtschelding van gemeentelijke belastingen of een extraatje voor het kopen van een (kinder)fiets. Allemaal regelingen die het dagelijks leven net even iets makkelijker maken. “Mensen denken al snel aan stadsgenoten met een uitkering, maar daar gaat het ons niet alleen om”, legt Esther van Geldcheck033 uit. “Het gaat ook om de groep die daar net boven hangt. Mensen die wel werken of een eigen bedrijf hebben, maar lastig rond kunnen komen. Met een beetje advies of een klein extraatje kunnen die soms echt al geholpen zijn.”

Tekst loopt verder onder de afbeelding

Geldcheck033
Beeld: Geldcheck033.nl

Makkelijker maken

Met het nieuwe platform wil de gemeente het vooral makkelijker maken. Niet alleen voor de mensen die het kunnen gebruiken, ook voor de organisaties die willen helpen. “Er zijn zoveel organisaties die een steentje bij willen dragen. Geldcheck033 helpt om beide groepen te bereiken.”

Meer weten?

Wil je meer weten? Of wil je kijken of je in aanmerking komt voor één van de financiële regelingen? Ga dan naar Geldcheck033.nl en doe de geldcheck!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Geldcheck033. Meer over Geldcheck033 ontdekken?

Geldcheck033

Gesloten08:30 - 12:30

Stadhuisplein 3, Amersfoort

adv.