Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nu de terrassen weer open zijn: dít team maakt je terrasdag nog net even wat leuker

Aangeboden door Kleenex 2 juni 2020

Gisterenmiddag – 1 juni 2020 – gaat de geschiedenis in als een belangrijke dag. Bijna heel Amersfoort was vrij omdat het Tweede Pinksterdag was. Nog veel belangrijker; de Amersfoortse horecazaken en de terrassen mochten weer open. In de binnenstad troffen we een ‘Eerste Hulp Bij Terrasplezier-team’ aan, zodat alle terrasgangers konden genieten van een welverdiend hapje en drankje.

Bewapend met een Eerste Hulp Bij Terrasplezier-tasje verraste het team de terrasgangers in de binnenstad. Wat er in de tasjes zat? Kleenex Balsam zakdoekjes en Kleenex water fresh tissues Gentle, een rolmaat, hartensnoepjes en een sympathiek kaartje voor het Amersfoortse horecapersoneel.

Tekst loopt door onder de foto 

Gewend aan afstand

Ondanks dat het natuurlijk niet altijd even leuk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, gaan wij Nederlanders best goed om met de coronamaatregelen, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Uit ditzelfde onderzoek kunnen we opmaken dat 99,5 procent van de Nederlanders géén handen meer schudt en dat we massaal niezen in onze ellebogen. Toch een snotneus? Dan adviseert het RIVM om gebruik te maken van papieren zakdoekjes en die na het gebruik direct weg te gooien.

Met een paar biertjes op kan het natuurlijk zijn dat een aantal Amersfoorters even vergeet hoe ze deze regels moeten toepassen. Het Eerste Hulp Bij Terrasplezier-team herinnerde alle stadsgenoten op een leuke manier aan het ‘nieuwe snuiten’ door EHBT-tasjes uit te delen.

Tekst loopt door onder de foto 

Foto: indebuurt Amersfoort

Een handgeschreven kaartje

Wat hebben we de terrassen, restaurants, bars en natuurlijk het hardwerkende horecapersoneel vreselijk gemist. Onze Amersfoortse horecatoppers ontvingen vandaag een handgeschreven kaartje, met een sympathieke boodschap.

Het bleek dat de 1,5 meter soms lastiger in te schatten was, dan iedereen van tevoren dacht. Gelukkig hielp de rolmaat; even 1,5 meter meten en klaar. Wat was het een geslaagde middag en wat hopen we op nog veel meer heerlijke, ontspannen, gezellige en zonnige terrasdagen in Amersfoort!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Kleenex. Meer over Kleenex ontdekken?

Kleenex

Verder lezen:

FOTO’S: zo maakte de Amersfoortse horeca zich klaar voor heropening op 1 juni

Wisten we natuurlijk allang, maar het coronavirus heeft het nog maar eens bevestigd; Amersfoortse on...

Ed en Theo van het Bergpaviljoen: ‘We staan te trappelen om weer aan de slag te gaan’

Mondkapjes in alle soorten en maten: Amersfoortse Kim maakt ze in jouw lievelingskleur

Sportscholen mogelijk al vanaf 1 juli open: zo zit het in Amersfoort

adv.