Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zeg maar dag met je ei: het euro-ontbijtje bij IKEA is verdwenen

Door Roeliene Bos 18 februari 2019

Lekker happen voor een euro bij IKEA zit er niet meer in op de vroege ochtend. Sinds Valentijnsdag betalen mensen zonder IKEA-pas € 3,45 voor de beste start van de dag, mensen die wel lid zijn eten hun croissantje voortaan voor de prijs van € 1,20. Ook de menukaart ging op de schop. 

Het standaard ontbijt bestaat nu uit een kop koffie of thee, een croissant, een wit of bruin broodje, twee stuks beleg en margarine. Het eitje dat er altijd bij zat, kun je nu voor € 0,30 toevoegen en een stukje fruit kost je € 0,50 extra. Liever aan de zuivel? Voor € 1,50 krijg je een beker yoghurt. Jam kost je twintig cent en een heerlijke – maar ongezonde – muffin kost je anderhalve euro.

Gezondere opties

Nieuw bij IKEA is de mogelijkheid om te brunchen. Leden van de Zweedse keten betalen € 2,95 voor een wit en bruin broodje, scrambled eggs, twee plakjes bacon en zalm en een warme drank. Heb je geen pas? Dan dok je € 4,50 voor de brunch. Volgens IKEA past het gevarieerde assortiment beter bij de behoefte naar gezondere opties. Op hun website schrijven ze: “We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor het een euro ontbijt.” De prijsstijging is te verklaren door een hogere kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, aldus IKEA.

Wat vinden jullie van het verdwijnen van het ontbijtje van € 1,-? 


Meer over IKEA ontdekken?

IKEA woonwinkels

Geopend10:00 - 21:00

Euroweg 101, Amersfoort

Bekijk meer:woonwinkels

Meer over

Nieuws

adv.