Wegafsluiting Everard Meysterweg reden voor faillissement Kluswijs

Door Roeliene Bos 22 mei 2019

De inwoners van het Leusder- en Vermeerkwartier moeten voortaan een stukje verder voor gedegen klusadvies. Buurtbouwmarkt Kluswijs aan de Everard Meysterweg is op 17 april 2019 failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Dit komt onder meer omdat de straten in de omgeving zo lang zijn opengebroken. 

Curator De Haan schrijft volgens het AD in zijn eerste faillissementsverslag dat Kluswijs al langer verlies leed, maar dat het openbreken van de straten in het Leusderkwartier zorgden voor een terugval. Het bereiken van de kluswinkel was door alle opbrekingen aardig lastig.

Geen compensatie

De gemeente Amersfoort gaf ook geen ‘nadeelcompensatie’ voor de opengebroken straten en Kluswijs had geen financiële reserve om dit op te vangen. Een maand geleden viel definitief het doek voor de bouwmarkt.

Chaotisch

Wie wel eens rondrijdt in het Leusderkwartier, weet dat de verkeerssituatie in de wijk behoorlijk choatisch is. Sinds april 2018 zijn de straten meer open dan dicht, wat ervoor zorgde dat meerdere winkels aan de Everard Meysterweg slechter bereikbaar waren. Volgens de site van de gemeente duren de werkzaamheden tot en met 28 mei 2019.

Lees ook:

Hallo Westelijke Rondweg, tot ziens Restaurant Vlasakkers

Niet alleen bomen moeten wijken vanwege de komst van de Westelijke Rondweg, ook restaurant Vlasakker...

Meer over

Nieuws

adv.