Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Veel mist komende maand: dit is de weersverwachting voor november

Door Carin van der Meij 30 oktober 2020

Het regenachtige oktober laten we achter ons, op naar november! Wat staat ons te wachten qua weer? “Het wordt een stuk rustiger weer ten opzichte van oktober”, vertelt Yannick Damen, meteoroloog bij Weeronline.

Hij vervolgt: “Afgelopen maand was het nat en winderig. Natuurlijk zullen er nog wel regenachtige dagen komen, maar op veel dagen in november blijft het droog en staat er weinig wind.”

Kans op mist

Omdat de zon steeds lager aan de hemel staat en de dagen korter worden, lost mist minder snel op. Dat betekent dat het weleens flink mistig kan worden. Vanwege het rustige weer, kan het op heldere nachten ook nog eens flink afkoelen. “De ijskrabber gaat goed van pas komen, want het kan vriezen.”

Kans op sneeuw?

Waar moeten we op rekenen qua temperaturen? Yannick: “In het begin van de maand is het overdag rond de elf graden. Aan het eind van november daalt de gemiddelde temperatuur naar zo’n zeven tot negen graden.” Voor de sneeuwfans: het is volgens de meteoroloog nog te vroeg om te voorspellen of er sneeuwvlokken gaan vallen deze maand. “Maar ik kan het niet uitsluiten”, aldus Yannick.

De weerspreuk

De weerspreuk voor november klinkt als volgt: ‘Brengt de late herfst neveldagen, dan zal de sneeuw ons s’winters plagen. Brengt het najaar helder weer, het zal des winters stormen zeer

Lees ook:

Mag dat: kunnen de kinderen nog langs de deuren op 11 november?

'Elf november is de dag...', maar dit jaar ziet het avondje langs de deur en zingen er iets anders u...

Terugblikken op het jaar: dit gebeurde er in november 2018 in Amersfoort

Het jaar is bijna voorbij! Om gepast afscheid te nemen van het prachtjaar dat 2018 was, zetten we pe...

5 x hier haal je betaalbare schoencadeautjes voor Sinterklaas

'Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje, gooi wat in mijn laarsje, dank u Sinterklaasje!’...

Meer over

Nieuws Weer

adv.