Weekendnieuws: we praten je bij over de gebeurtenissen in Amersfoort

Door Annemarie Degens 11 februari 2019

Het weekend zit er weer op en op deze maandag blikken we graag even met jullie terug op alles wat er dit weekend plaatsvond in Amersfoort. Het nieuws gemist? Wij praten je bij!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Museum Flehite is weer open

Foto: Ietse Horneman

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: we werd flink verbouwd bij Museum Flehite aan de Westsingel. Na bijna een jaar renoveren opende het museum dit weekend de deuren weer. Hoe het er nu uitziet? Onze fotograaf Ietse Horneman was erbij en maakte deze foto’s.

Museum Flehite is weer geopend en zo ziet het eruit

Na wat korte toespraken in de Sint Aegtenkapel kwam er een einde aan de renovatie van Museum Flehite...

Stille tocht voor bomen

westelijke rondweg

Vandaag wordt er officieel gestart met de bomenkap voor de westelijke ontsluiting. Zaterdag bracht een stille tocht om stil te staan bij de bomen die moeten sneuvelen zo’n tachtig man op de been. De tocht was geïnitieerd door de Partij voor de Dieren. Actievoerders liepen met witte linten als rouwband om hun arm en borden met teksten: ‘Kappen met kappen’, ‘Handen af van de bomen’ en ‘Das pech, één rondweg’.

westelijke rondweg

De bomenkap voor de Westelijke ontsluiting gaat bijna van start

De gemeente heeft de datum bekendgemaakt waarop ze gaan beginnen met het kappen van bomen voor de aa...

Flamingo-invasie

DierenPark Amersfoort kleurt sinds dit weekend een beetje extra roze. De lichtroze flamingo-familie in het park verwelkomde namelijk maar liefst 39 nieuwkomers. Met de groep erbij lopen er nu meer dan honderd flamingo’s rond in ons DierenPark.

Gluren bij de Buren

Dit weekend zetten Amersfoorters door de hele stad hun voordeur open om stadsgenoten te verwelkomen voor een nieuwe editie van Gluren bij de Buren. Onze fotograaf Ietse Horneman trok er met zijn camera op uit om een aantal optredens bij te wonen, en maakte deze mooie fotoserie.

Gelukkig hebben we de foto’s nog: Gluren bij de Buren Amersfoort

Dit weekend zetten Amersfoorters door de hele stad hun voordeur open om stadsgenoten te verwelkomen ...

 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.