Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weekendnieuws: helikopterachtervolging in Amersfoort en meer

Door Annemarie Degens 7 oktober 2019

We moeten eraan geloven: het weekend is alweer voorbij. En net als wij heeft ook het nieuws niet stilgezeten de afgelopen dagen! Wij doken het nieuws in en zetten de meest bijzondere Amersfoortse gebeurtenissen op een rijtje.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Persoon te water bij Koppelpoort

Ingestuurd door Fokke Nauta

De hulpdiensten rukten vrijdag aan het einde van de middag uit om bij de Koppelpoort een persoon uit het water te vissen. De persoon is zelf in het water gesprongen. Politie, brandweer en ambulance rukten uit. De toegesnelde duikers hoefden niet in actie te komen. Waarom de persoon in het water is gesprongen, is onbekend. Over de identiteit van de persoon willen politie en brandweer niets kwijt.

Helikopterachtervolging

Politiehelikopter
archieffoto. Foto: ANP

Wie zaterdagavond in de Amersfoortse binnenstad was kan ‘m niet gemist hebben: er cirkelde lange tijd een politiehelikopter boven de stad. De grote politie-inzet heeft er zaterdagavond voor gezorgd dat een woninginbreker is aangehouden na een achtervolging. Een alerte getuige schakelde de politie in toen hij de inbrekers bezig zag op de Johan Karmanhof.

Natte editie Vathorstrun

Urban Sports Park Vathorst
Foto ter illustratie. Gemaakt door: Tirachard Kumtanom

De deelnemers van de Vathorstrun hebben het niet getroffen gisteren: het was een frisse en gure editie van de Vathorstrun zondag, op de koudste 6 oktober sinds het begin van de weermetingen. Toch hield dat de renners niet tegen en ging de run gewoon door. Een deel van het inschrijfgeld ging naar het goede doel: Stichting ALS Nederland.

Natte editie Gentleman’s Ride

motoren
De tocht kwam al eerder door Amersfoort. Foto: Peter Putters / AD

Ook de heren van de Distinguished Gentleman’s Ride troffen het (voor de tweede keer) niet. Vorige week werd ‘ie afgelast vanwege het slechte weer: de Distinguished Gentleman’s Ride. Gelukkig werd de motorrit voor deftig uitgedoste mannen die geld inzamelen voor onderzoek naar prostaatkanker verplaatst, en wel naar gisteren. Onze fotograaf Ietse Horneman was bij de start aanwezig om foto’s te maken. Je bekijkt ze hier!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.