Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We checkten de Muggenradar en dit zijn de voorspellingen voor Amersfoort

Door Anne-Meike van den Berg 25 juni 2019

Buienradar ken je: de website waarop je vlak voor je de deur uitgaat even checkt of er regenwolken op weg zijn. Superhandig! Het kriebelende zusje van Buienradar is Muggenradar, waarop je precies ziet hoe het in Nederland én dus Amersfoort gesteld is met verwachte muggen.

Buienrader liet een onderzoek uitvoeren naar muggenoverlast in ons land: Het Grote Muggen Onderzzzoek. Ook bepaalde Buienradar de muggenverwachting, welke afhankelijk is van het weer. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag.

Meeste overlast tijdens de schemering

Buienradar bepaalt voor de Muggenradar meerdere keren per dag de actuele muggenverwachting. Dit kan in de loop van de dag gewoon veranderen, dus hierdoor ben je altijd up-to-date over de laatste status. De meeste overlast van muggen? Dat is tijdens de schemering. Niet ideaal als je een avondwandelingetje gaat maken.

Muggenverwachting in Amersfoort

Muggenradar gebruikt een schaal van 1 tot en met 10, waarbij 1 staat voor totaal géén muggenactiviteit. 10 staat dan voor zeer actieve muggen. Genoeg gekletst, wat staat ons te wachten in Amersfoort? Een muggenverwachting van continu 7 of 8. Oei! Dat betekent dat we de komende dagen goed mogen smeren en spuiten met anti-muggenspray.

Zoals gezegd: de radar verandert ieder moment, dus houdt het in de gaten. Misschien dat de muggenactiviteit nog afneemt de komende dagen. Wij hopen het in ieder geval!

Lees ook:

Ik ga op vakantie en neem mee… 5 x kampeerspullen kopen in Amersfoort

De temperaturen zijn er al naar en vanaf 20 juli is het echt zover: de zomervakantie komt eraan! Voo...

Woohoo! Er wordt een enorm watergevecht gehouden op het Eemplein

Pak de Supersoakers, waterpistolen, emmers, waterballonnen en alle andere attributen er maar bij: aa...
Airbnb's Amersfoort

Vakantie in eigen stad: 5 x leuke Airbnb’s in de binnenstad van Amersfoort

De zomervakantie staat voor de deur! Is een vakantie in het zonnige zuiden voor jou niet weggelegd d...

Meer over

Nieuws Weer

adv.