Amersfoort

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat is er nog open? Kan je nog naar de kapper?

Door Melt Pels 16 maart 2020

De Amersfoortse horeca is afgelopen zondag om 18.00 uur officieel gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu krijgen we veel vragen over welke winkels er allemaal nog wel open zijn. Is jouw favoriete Amersfoortse kapper, dierenspeciaalzaak of opticien nog open? We zochten het voor je uit!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Kapsalons

De ANKO heeft op 17 maart 2020 aangegeven dat kappers zelf mogen beslissen of ze open blijven of dicht gaan.

We spraken met Marja van kapsalon Haarzaakje in Vathorst: “Zolang het RIVM en ANKO niet besluiten dat we moeten sluiten, knippen wij gewoon door.” Haarzaakje neemt wel de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen, naast elke klant staat een lege stoel en wordt er éxtra schoongemaakt: “We desinfecteren alles extra goed, de koffie kopjes hebben we al vervangen door kartonnen bekers en de leesboekjes zijn even weggelegd. Klanten kunnen op hun eigen telefoon kijken als de haarverf moet intrekken”, vertelt Marja.

Foto: Kapsalon Haarzaakje

Meer over Kapsalon HaarZaakje ontdekken?

Kapsalon HaarZaakje kappers

Gesloten08:00 - 17:00

Heideweg 164, Amersfoort

Bekijk meer:kappers

Dierenspeciaalzaken

Ook de dierenspeciaalzaken zijn nog open. Vanmiddag houdt de branche een vergadering waarin wordt besproken of de dierenspeciaalzaken tijdelijk de deuren sluiten. Jos de Jong, de directeur van Pets Place en eigenaar van het filiaal op de Leusderweg: “We willen zo lang mogelijk open blijven, zodat iedereen dierenvoeding kan halen voor zijn of haar huisdier”, vertelt Jos de Jong, “we verwachten niet dat we binnenkort dicht moeten. In Italië en België is meer aan de hand, en ook daar zijn de dierspeciaalzaken gewoon open.”

Foto: Facebook Pets Place

Meer over Pets Place ontdekken?

Pets Place dierenwinkels

Gesloten09:00 - 17:00

Leusderweg 118, Amersfoort

Bekijk meer:dierenwinkels

Opticiens

Ook opticiens blijven veelal gewoon open. Wel wordt aangeraden om de openingstijden in de gaten te houden. Zo zal Hans Anders deze per dag updaten op de website en op Google. “Optiek is een primaire levensbehoefte, dus als het aan ons ligt blijven we gewoon open voor onze klanten”, aldus Sanne Oosterhoff van Hans Anders.

Metingen worden iets anders ingestoken. Zo wordt het apparaat waarmee je recht tegenover de optometrist komt te zitten niet meer gebruikt: “We zijn iets terughoudender in het doen van metingen. Zo doen we eigenlijk alleen nog metingen waarbij je letters moet oplezen”, vertelt Sanne.


Meer over Hans Anders Amersfoort ontdekken?

Hans Anders Amersfoort opticiens

Vandaag gesloten

Langestraat 89, Amersfoort

Bekijk meer:opticiens
Foto: Google Streetview

En verder?

Verder zijn er op het moment van schrijven nog veel andere winkels open. Meerdere boekenwinkels, supermarkten en apotheken sluiten de deuren pas wanneer de overheid dit aangeeft. Meerdere (kleding)winkels in Amersfoort sloten vandaag hun deuren. Woonwinkel Spektakel is zo’n winkel die er zelf voor kiest om te sluiten. “Wel blijft de winkel open op afspraak”, schrijft Jeroen Speksnijder.


Meer over Spektakel Wonen ontdekken?

Spektakel Wonen antiekwinkels

Gesloten10:00 - 17:00

Chromiumweg 10, Amersfoort

Bekijk meer:antiekwinkels
foto: Spektakel Wonen

 

Meer lezen?

Cafés Miles, Thuis en Shots worden verbouwd!

Nu Café Miles, Café Thuis en SHOTS Amersfoort tijdelijk geen bezoek krijgen, zag eigenaar Teun van E...

Gelukkig is er ook goed nieuws: mooie Amersfoortse corona-initiatieven

De Spellenpoort gaat tijdelijk spelletjes bezorgen!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Nieuws

adv.